2018. május 25., péntek
Orbán

Budapest VII.kerület

Díjakkal zárt Pesti Magyar Színház

Pesti Magyar SzínházAz évad végén a színház társulata a szokásos módon odaítélte szakmai díjait. A Farkas–Ratkó vándorgyűrű tulajdonosa a 2014/2015-ös évadban a társulat szavazatai alapján egy éven át Pavletits Béla színművész. A Pesti Magyar Színház által 2003-ban alapított Főnix-díjat a színház három kategóriában adja ki. Az évad legjobb női főszereplője Holecskó Orsolya színművésznő, a legjobb férfi főszereplője Horváth Illés színművész, a különdíjat Roskó János öltöztető kapta.

Az ünnepi évadzáró ülésen elhangzott, hogy a Pesti Magyar Színház különleges zenei csemegéket, kortárs művészeket, fiatal tehetségeket, a társulat tagjait és a színházi élet ikonikus nagyjait hozza el személyes közönségtalálkozókra ősztől.


A Pesti Magyar Színház az egykori Nemzeti Színház jogutódjaként feladatának tartja történetének kutatását, megfogalmazását és nyilvánossá tételét. A magyar színház egészének 1949 utáni szakasza feldolgozásra vár, ezért a Pesti Magyar Színház együttműködésre lép a Theatron Műhely Alapítvánnyal annak érdekében, hogy az 1949-2002 közötti „nemzetis” előadások értő és értelmező nyilvánosságot kapjanak. Az előadáscentrikus színháztörténeti koncepció mentén létrejövő elemzések mindenkinek hozzáférhetően a www.philther.hu felületen jelennek meg folyamatosan.

Kapcsolódó Cikkek