2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XI.kerület

Égő házzal ünnepeltek

Rendhagyó grillpartival tartotta a bankettjét a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium 12.a osztálya a budatétényi Vojnovich-Huszár Villa kertjében. Az “érettek” szerették volna utolsó hivatalosan együtt töltött találkozásukat emlékezetessé tenni mind a maguk, mind a tanáraik számára. A francia kert, a virágok, a gyertyafény, a házi grillezés és a saját készítésű finomságok úgy tűnik, megtették a hatásukat: mindenki jól érezte magát, tanár és diák spontán és kötetlenül tudott beszélgetni az asztalnál vagy séta közben. A 12.a a Szent Flórián nevet, a tűzoltók védőszentjét választotta az iskolában töltött 8 évre, ezért a diákok szülei egy háromszintes égő ház tortával is megajándékozták Szkaliczky Örs atya, ciszterci szerzetes osztályfőnököt.

Skaliczky Örs11

Szkaliczky Örs osztályfőnök

SZIG bankett11

A tanárok is köszöntötték az érett diákokat


Égő ház torta11

A háromszintes égő ház torta – sebaj, jönnek már a tűzoltók (balra lentről)

Érettek a kk szerelem virág mögött11

Régi 12.a-sok, kék szerelemvirág, leander és a grillező füstje a háttérben

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.