2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

Egy Berki, akire fel lehet nézni

lokal_sport_berkiprogram_2szamTörvényben kötelezné a kereskedelmi televíziókat a Magyar Sportújságíró Szövetség új elnöke, hogy a híradások tíz százalékában sporthíreket közöljenek

– Enélkül ugyanis nem lesz többé nevelő hatása és társadalmi presztízse a valódi sportteljesítménynek – mondta a Lokálnak Szöllősi György, a program megálmodója. Szöllősi szeretné, ha az olimpiai, világ és Európa-bajnok tornász Berki Krisztián az arcát adná a kezdeményezéshez, melynek célja, hogy nagy sportembereinket legalább annyian ismerjék az országban, ahányan a mondvacsinált celebeket. – Nem vagyok idealista, aki nem látja, hogy bizonyos trendeket lehetetlen feltartóztatni, az azonban megengedhetetlen, hogy csak akkor legyenek sporthírek a kereskedelmi televíziókban, ha dopping-, bunda-, vagy szexbotrányról lehet beszámolni.


Az elnök a sporthíreken belül hatvan százalékban magyar híreket szeretne látni. – Ezt kötelessége kezdeményezni a sportújságíró-szövetségnek, s aztán elképzelhetetlennek tartom, hogy ne álljon a kezdeményezés mellé minden érintett szervezet és felelős politikus – tette hozzá.

Berki: olimpiai arany, hat Eb és három vb cím

Kapcsolódó Cikkek

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.

  • Hosszú Katinka aranyérmes 400 méter vegyesen

    Hosszú Katinka aranyérmes 400 méter vegyesen

    Hosszú Katinka nyerte Magyarország első aranyérmét a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon: a háromszoros olimpiai bajnok címét megvédve győzött a 400 méter vegyes szerdai döntőjében.