EUR: 317,98 Ft
CHF: 271,90 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Sport

Egy Berki, akire fel lehet nézni

lokal_sport_berkiprogram_2szamTörvényben kötelezné a kereskedelmi televíziókat a Magyar Sportújságíró Szövetség új elnöke, hogy a híradások tíz százalékában sporthíreket közöljenek

– Enélkül ugyanis nem lesz többé nevelő hatása és társadalmi presztízse a valódi sportteljesítménynek – mondta a Lokálnak Szöllősi György, a program megálmodója. Szöllősi szeretné, ha az olimpiai, világ és Európa-bajnok tornász Berki Krisztián az arcát adná a kezdeményezéshez, melynek célja, hogy nagy sportembereinket legalább annyian ismerjék az országban, ahányan a mondvacsinált celebeket. – Nem vagyok idealista, aki nem látja, hogy bizonyos trendeket lehetetlen feltartóztatni, az azonban megengedhetetlen, hogy csak akkor legyenek sporthírek a kereskedelmi televíziókban, ha dopping-, bunda-, vagy szexbotrányról lehet beszámolni.


Az elnök a sporthíreken belül hatvan százalékban magyar híreket szeretne látni. – Ezt kötelessége kezdeményezni a sportújságíró-szövetségnek, s aztán elképzelhetetlennek tartom, hogy ne álljon a kezdeményezés mellé minden érintett szervezet és felelős politikus – tette hozzá.

Berki: olimpiai arany, hat Eb és három vb cím

Kapcsolódó Cikkek

  • Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

    Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

    Újabb sikeres hétvégén van túl Keszthelyi Vivien, aki egyedüli magyarként, s egyben a világ legfiatalabb GT-kategóriás női autóversenyzőjeként ezúttal a németországi Lausitzringen gyarapította értékes pontjait két, a beállítási nehézségek miatt erőn felül megszerzett negyedik helyezésével.

  • Ronaldo vs. Szalah

    Ronaldo vs. Szalah

    Szombaton, Kijevben rendezik a szezon legjobban várt találkozóját. A labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében a két érdekelt csapat a Real Madrid és a Liverpool lesz.