EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Belföld

Egy év parkolópálya a trükközésért

Description=A picture file of a man inside a prison cell holding onto the bars. GettyAkár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható az, aki jogtalan haszonszerzés céljából meghamisítja az adott gépjármű kilométer-számlálójának eredeti értékét. Az ilyen tényállást az új Büntető törvénykönyv külön is nevesíti, egyúttal bűncselekményi kategóriába sorolja, azonban hiába a kemény szankció, az ügyészségi adatok szerint csak tavaly 238 esetben trükköztek a kilométeróra-állásokkal.

Kapcsolódó Cikkek

 • 1956-os villamosok közlekednek Budapesten

  1956-os villamosok közlekednek Budapesten

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára emlékezve két különjárati, három kocsis, Ganz UV korhű villamost állít forgalomba a fővárosban október 22.

 • Megemlékezések, koncertek, megmozdulások a hatvanadik évfordulón

  Megemlékezések, koncertek, megmozdulások a hatvanadik évfordulón

  Országszerte megemlékezéseket, koszorúzásokat, este ünnepi koncertet, díszelőadást tartanak az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 60. évfordulóján. A központi rendezvények a Parlament előtti zászlófelvonással kezdődnek, majd ugyanitt a díszünnepségen a magyar kormányfő és a lengyel államfő mond beszédet.

 • A magyar forradalom és szabadságharcra emlékezünk

  A magyar forradalom és szabadságharcra emlékezünk

  1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen.