EUR: 308,40 Ft
CHF: 285,19 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Életmód

Életerőt ad a zöldborsó

zöldborsó1Zöldborsóhegyek! Így hirdeti az egyik legnagyobb budapesti piac, hogy most már bőven van választék ebből a rendkívül finom és egészséges hüvelyesből. Most érdemes venni, mert elkezdődött a szezon, a nagybanin már 4-500 forintért adják-veszik kilóját. A kiskereskedelmi ár persze attól is függ, hol vesszük meg, de az biztos, hogy itt a friss alapanyagból készült borsólevesek, főzelékek ideje. És, ha jó áron, szép borsót kapunk, érdemes tartalékolni. Ez a zöldség ugyanis nagyon jól tűri a fagyasztást, télen pedig milyen jó előkapni a hűtőből és főzni belőle valami finomat, ami ráadásul egészséges is.

 

zöldborsó2.Lássuk csak, milyen jó élettani hatásai vannak:

– magas K-vitamin tartalma miatt növeli a csont kálciumkötő képességét

– B6-vitamin és folsav tartalma segíti a szervezet méregtelenítését, javítja a közérzetet

– vastartalma serkenti a vérképződést, de megvan benne a vas felszívódásához elengedhetetlen C-vitamin is

– fehérjetartalma miatt a vegetáriánusok asztaláról semmikép sem hiányozhat

Kapcsolódó Cikkek

  • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.

  • Negyven fölött jobb a szex

    Negyven fölött jobb a szex

    Egy új kutatás szerint negyven fölött kezdődik csak igazán a szexuális élet! Több mint ezer, negyven év feletti nőt kérdeztek szexuális aktivitásáról, annak minőségéről és 90 százalékuk arról számolt be, hogy az orgazmuskészségük nagyobb, mint a húszasa, harmincas éveikben és jobban át tudják adni magukat a gyönyörnek.