2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb IV.kerület

Feltúrták a Görgeyt

Újabb szakaszon, a Rózsa utca és a Szilágyi utca között, a déli oldalon folytatódik a Görgey Artúr út idén februárban elkezdett felújítása, amelynek során nemcsak az úttest újul meg, hanem a 12-es és a 14-es villamos pályája és megállói is – adta hírül az ujpest.hu. Kétirányú kerékpársáv is készül, hiszen az a cél, hogy Újpesten is javuljanak a biciklis közlekedés feltételei.

A munkálatok második üteme várhatóan augusztus 3-áig tart. A felújítás három szakaszban történik. A most induló másodikban – az első ütemmel indult felújításokkal egy időben – a jelenleg igénybevett részeken kívül az István úti ív – Erkel Gyula és Rózsa utca – Jósika utca közötti szakasszal bővül ki a kivitelezéssel érintett terület. A közösségi közlekedést érintő változásokról, a pótlóbuszok menetrendjéről és a megállóhelyek változásáról a BKK honlapján lehet részletesen tájékozódni.


Így néz ki most a Görgey út

Így néz ki most a Görgey út

 

A gyönyörű virágágyásokat nem túrják fel

A gyönyörű virágágyásokat nem túrják fel

A villamosvezetékeket is kikötötték

A villamosvezetékeket is kikötötték

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.