EUR: 0,00 Ft
CHF: 0,00 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Belföld

Hiába lőttek a rendőrök az ámokfutóra

Budapest, 2015. május 4.
Rendőrök a fővárosi Széll Kálmán téren, ahol a  felújítás közben előkerült egy II. világháborús robbanótest 2015. május 4-én. Az azonosítás idejére 300 méter sugarú körben kiürítik és lezárják a környéket.
MTI Fotó: Lakatos Péter

Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki Zalaegerszegen, menekülés közben rendőröket akart elgázolni, és több lövéssel sem lehetett megállítani.

A Zala Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint a 46 éves kaposvári férfi többszörös visszaesőnek számít. Januárban a lányával és ismerősével  érkezett Zalaegerszegre, hogy a lánya – betörések gyanúsítottjaként éppen elfogott – élettársát és egy barátját hazavigye Kaposvárra.

A Platán soron lévő egyik áruház parkolójában két rendőr a férfit meg akarta állítani, de a vádlott autójával hátramenetbe kapcsolt és nagy sebességgel az úttestre tolatott. Közben az egyik rendőr a gépkocsi hátsó része és az úttest mentén álló fa közé került, s hogy a jármű tolatás közben el ne üsse, az autó csomagtartójára tenyerelt.

Eközben a másik rendőr a vezető oldali ajtóhoz szaladt, de az autó elindult, így egyikük csak a jobb első ajtó kilincsét tudta megfogni. Ezután kinyitotta a jobb hátsó ajtót, a vádlottat pedig ismét megállásra szólította fel, de a férfi ennek ellenére gyorsított, és három-négy méteren át méteren magával vonszolta az kilincset fogó rendőrt.

A másik rendőr ekkor a szolgálati fegyverével hat lövést adott le az autó kerekére célozva, de a gumi sérülése ellenére a vádlott a helyszínről nagy sebességgel el tudott menekülni. Menet közben kereket cserélt, és csak egy órával később, Nagykanizsa határában tudták elfogni.

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a többszörösen visszaeső férfi ellen.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek