2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XI.kerület

Hullamosó és filmsztár is volt gróf Nádasdy Borbála

Nádasdy grófnő francia építész férjével, Jean Poyetonnal

Nádasdy grófnő francia építész férjével, Jean Poyetonnal

Nádasdy Borbála grófnő 17 évesen kényszerült elhagyni szülőföldjét, majdnem 60 évet élt külföldön, míg végül idén nyáron hazaköltözött. Budapesten a Gellérthegyen van az otthona, de hazatérte után az első közönségtalálkozóját a Barabás Villában tartotta.

Gróf Nádasdy Borbála kényszerű száműzetése alatt volt filmsztár, feleség, édesanya, pénztárosnő, fogorvos asszisztense, fotómodell, eladónő, hullamosó és végül balett-pedagógusként ment nyugdíjba. A grófnő eddig négy kötetben írta meg memoárját, amelyben nem panaszkodva, hanem reményt és derűt sugárzóan írja meg kalandos életét. Az Úton-útfélen című ötödik kötet pedig már a hazai író-olvasó találkozók, az elmúlt 5 év emlékeit, új barátságok történetét örökíti meg. A Barabás Villában tartott író-olvasó találkozón többek között ezeket az élményeit és a hazatérés örömét osztotta meg az érdeklődőkkel.


– Mi a szüleinktől azt tanultuk, hogy nem a vagyon számít, hanem az emberi érték. A jövő itthon van, a reményt magunkban hordozzuk, bennünk, gyermekeinkben, unokáinkban lakozik. Kell tudjanak túlélni, hűségben helytállni. Mindig minden körülmények között embernek maradni. Ezt kaptuk, és ezt adjuk tovább derűsen és a Gondviselésre hagyatkozva.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.