2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Életmód

Húspogácsa hamburgerhez, salátákhoz

Hozzávalók:hamburger hús

• 40 dkg darált sertéshús


• 40 dkg darált marhahús (lehetőleg hátszín)

• 15 dkg húsos szalonna

• 2 evőkanálnyi mustár

• 2 evőkanálnyi ketchup

• 1 nagy fej vöröshagyma

• 1-­2 gerezd fokhagyma

• 1 tojás

• 1 csipet őrölt kömény

• 1 evőkanálnyi pirospaprika

• só, frissen őrölt bors

• olaj

 

Elkészítése:

A hagymát és a szalonnát kockázzuk fel. A húsokra üssük rá a tojást. Serpenyőben forrósítsuk meg az olajat, pirítsuk meg benne a szalonnát és a hagymát. Ha kész, adjuk a húsokhoz, a többi fűszerrel egyetemben, a fokhagymát reszeljük hozzá, sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint, és dolgozzuk jól össze az egészet. Az összekevert masszából formázzunk azonos méretű golyókat, majd lapítsuk ki a kívánt vastagságra és méretre. Forró zsiradékban, vagy grillen is kisüthetjük, egy-egy oldalát nagyjából 3 percig. Fontos: a húspogácsát ne forgassuk sütés közben!

Kapcsolódó Cikkek