2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XIV.kerület

Így védje magát a bűnözőktől

14_betöröBűnmegelőzési előadássorozatot indított a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft. időseknek. Az Őszirózsa Idősek Klubjában az időseket fenyegető trükkös lopásokról tartott előadást Csukay Gábor főtörzszászlós és Szabó Róbert törzsőrmester. Arra is felhívták a figyelmet, hogy az idősek megelőzhetik az áldozattá válást. A Lokál összegyűjtött 5+1 fontos önvédelmi tanácsot:

1. Alkalmi munkával soha ne idegent bízzon meg!


2. Ha családtagára hivatkozva kér pénzt egy idegen, hívja fel a rokonát, hogy megbizonyosodjon róla, valóban az ő megbízásából keresik!

3. Ne tartsa egy helyen a megtakarított pénzét, hanem kisebb összegeket helyezzenek el a lakás különböző részein!

4. Fizikai támadás esetén saját testi épsége megóvása érdekében ne álljon ellen!

5. Folyamatosan tartson kapcsolatot a szomszédokkal,  a postással, az orvossal, vagy a szociális gondozóval!

+1 Minden gyanús körülmény esetén értesítse a rendőrséget a 107-es segélyhívó számon!

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.