EUR: 319,65 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Extra

Jelentkeztek a rekordnyereményért

Néhány nappal a határidő lejárta előtt jelentkezett minden idők legnagyobb, 90 millió eurós (27,5 milliárd forint) nyereményéért a 16 európai uniós országban, köztük Magyarországon is játszott Eurojackpot páneurópai lottó nyertese Csehországban.

A középkorú férfi csütörtökön személyesen mutatta be a nyertes szelvényt, 9900 eurónak (3 millió forintnak) megfelelő összeget vett magához a prágai központi lottózóban, majd vonattal hazaindult otthonába. A nyertes a Prágától 120 kilométerre keletre lévő Pardubice térségéből származik.


A győztes számok kihúzása után a férfi csaknem egy hónapot várt, amíg megnyugszik a nyeremény körül támadt médiafelhajtás. Minden nap továbbra is eljárt a munkahelyére és alaposan átgondolta, mihez kezd a pénzzel – mondta el a Sazka lottótársaság szóvivője.

A társaságnak mostantól hatvan nap áll rendelkezésére, hogy a maradék több mint kétmilliárd cseh koronát átutalja a szerencsés férfi bankszámlájára. A telitalálatos szelvény tulajdonosa Európában egyedüliként helyesen tippelte meg az 50-ből a 12, 14, 18, 38 és 46 számokat, valamint a 9-es és 10-es pótszámot a tízes “euroszelvényen”.

Az Eurojackpot korábbi legnagyobb, 61,2 millió eurós főnyereményét egy finn tippelő ütötte meg 2014 szeptemberében. A legnagyobb összeg, amelyet Csehországban eddig ezen a lottón nyertek, 17,3 millió euró volt.

A 2012-ben indult Eurojackpothoz Csehország 2014-ben csatlakozott. A nyertes számokat péntek esténként sorsolják a finn fővárosban, Helsinkiben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Peller Mariann nem rég indította útjára a Feel Soul Good Lélekközösség rendezvénysorozatát, ahol a vendégek a legkülönfélébb témákat boncolgatják a lélek oldaláról megközelítve.

 • Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Szabó Csilla mindig is imádta a gyerekeket: a Fóti Gyermekfaluban volt óvónő, majd énekelni kezdett a Bojtorján együttesben. Éveken keresztül játszott kórházban, beteg gyerekeknek és árvaházakban, ám fia halála összetörte az énekesnőt.

 • Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Az Efott szervezői a vártnál korábban közzétették a legnagyobb színpadi fellépőket. A külföldi nagy nevek, John Newman és Jessie J, Lost Frequencies  mellett Dub Fx is mikrofont ragad július 11 és 16 között a velencei fesztiválon.