2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XI.kerület

Jókai Anna a Szent Imre Templomban

A hit kapujában címmel jelent meg Jókai Anna és Korzenszky Richárd közös könyve az Éghajlat Kiadó és Kávézó tulajdonosa, Kovács Lajos Péter gondozásában. A kötet a Kossuth-díjas írónő és a bencés szerzetes-tanár több éven át tartó beszélgetés-folyamát rögzíti – közös emberi sorsunk, az örök értékek kérdéseiben. A különleges kiadványt Rétvári Bence államtitkár, a korábbi Szentimrevárosi Esték főszervezője méltatta a Szent Imre Templomban tartott könyvbemutatón.

– Azt látjuk, hogy 2000 éve a hit mindig közüggyé válik, összekötő szerepe, megtartó ereje van a társadalomban. A két szerző ezt nagy tudással, ugyanakkor közérthetően, mindenki számára érzékelhetően, végtelen természetességgel fejezi ki gondolataiban – fogalmazott Rétvári Bence. Korzenszky Richárd elmondta, könyvükkel a közös gondolkodást ajánlják az olvasóknak.


Jókai Anna és Korzenszky Richárd

Jókai Anna és Korzenszky Richárd

– A továbbgondolás, a dolgok, a fogalmak tisztázása lehet az értelme ennek a könyvnek az elolvasásának. Boldogulni máshol is lehet, de boldog az ember csak otthon lehet. Nekünk itt vannak a gyökereink, itt kell szembenéznünk a kihívásokkal –jegyezte meg a bencés szerzetes-tanár. Jókai Anna ehhez azt tette hozzá: ő nem is a kötetet, Korzenszky Rihárd szavait ajánlja.

– Segédkönyv ez azoknak, akik tudják, vagy érzik, hogy nem lehet olyan világban élni, ahol minden nap mindent megkérdőjeleznek. Van biztos pont az életünkben, a mai világban is Jézus Krisztus a hit kapuja.

Fodor

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.