EUR: 308,74 Ft
CHF: 285,10 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Életmód

Kikapcsolható lesz az hízás?

tudósA brit tudósok szerint az édeset valójában nem is érzékelik az ízlelőbimbók, ezért egyértelműen sületlenség valakit “leédesszájúzni”. Egyszerűen arról van szó, hogy a cukortartalmú élelmiszerek fogyasztásakor az agy érzékeli a rengeteg kalóriát, ezért olyan hormonok termelésével jutalmaz, amelyektől jól érezzük magunkat. Ez egyben magyarázat lehet a fejlett országokban egyre súlyosabb problémát jelentő elhízásra is. Ha ugyanis rájönnek arra, miért vált ki ilyen választ a magas kalóriatartalmú ételek fogyasztása az agyból, akkor megtalálhatják annak a módját is, hogy “kikapcsolják” ezt a funkciót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden napra három tojás

  Minden napra három tojás

  A tojásszövetség tiszta vizet öntött a pohárba, rehabilitálta az évtizedekkel ezelőtt tévesen elítélt tojást.

 • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.

 • Negyven fölött jobb a szex

  Negyven fölött jobb a szex

  Egy új kutatás szerint negyven fölött kezdődik csak igazán a szexuális élet! Több mint ezer, negyven év feletti nőt kérdeztek szexuális aktivitásáról, annak minőségéről és 90 százalékuk arról számolt be, hogy az orgazmuskészségük nagyobb, mint a húszasa, harmincas éveikben és jobban át tudják adni magukat a gyönyörnek.