EUR: 319,11 Ft
CHF: 275,45 Ft
2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Budapest

Kitaposták a rekordot a gyerekek

Nem az új mutánsfilmet forgatták a fővárosban, annál sokkal fontosabb esemény helyszíne volt a Millenáris Park. Háromszáz iskolás és óvodás állított fel új magyar rekordot.

ITALOS KARTON ÚJRAHASZNOSÍTÁSI GUINNESS REKORD KÍSÉRLET

A legjobb rész: nagy lelkesedéssel taposták laposra az ovisok a dobozokat

Az Italos Karton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés (IKSZ) elérte, hogy az eddigi legtöbb dobozt számláló újrahasznosítási rekordot a legfiatalabbak állítsák fel. A gyerekek üdítős és tejes dobozokat tapostak laposra, majd dobtak a szelektív hulladékgyűjtőbe, példát mutatva a felnőtteknek.


A folyamat második állomásáról sem feledkeztek meg, szelektív gyűjtés felsőfokon

– Nagy örömmel jöttek az iskolák és óvodák. Örülnek, hogy itt lehetnek. Nyugat-Európában már felnőtt egy generáció, amelyik tanulta az iskolában a szelektív hulladékgyűjtést. Ma már nekik is gyerekeik vannak. Náluk ez napi rutin. Mi még itt nem tartunk – mondta a Lokálnak Baka Éva, az IKSZ igazgatója.

A szervezet segítségével az italos kartonok gyűjtése tíz év alatt kettőről huszonhárom százalékra nőtt, és már háromszázezer iskolás és óvodás tanulta meg szelektív gyűjtés fontosságát.

– Bevált az a kezdeményezés is, hogy a háztartásoknál szelektív gyűjtőt helyeznek el. Folyamatosan nő az újrahasznosítható szemét mennyisége. A tízemeleteseknél egyelőre kevés az egy házra jutó egyetlen gyűjtő, de jó úton járunk – magyarázta az igazgató, aki nagyon büszke a kis rekorderekre.

ITALOS KARTON ÚJRAHASZNOSÍTÁSI GUINNESS REKORD KÍSÉRLET

Baka Éváék rekordot döntöttek

Kapcsolódó Cikkek