2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XIX.kerület

Közösségi kert a KRESZ-parkban

08kozossegi-kert4-1506

Egyes részeken már áll a kerítés

Zajlik a munka a Kosárfonó utca-Eötvös utca-Vak Bottyán utca által határolt területen. A tervek szerint már június végén befejeződik a kertépítés. Közel harminc ágyás fér el egymás szomszédságában az 1213 négyzetméteres területen. Épül a kerítés, kialakítják a vízhálózatot és elkészítik a minikertek kereteit. Ahogy az máshol is bevett szokás, itt is lesz közösségi fűszerkert, és egy olyan terület, ahol az óvodások és iskolások ismerkedhetnek a zöldségekkel, gyümölcsökkel.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a helyi kertmozgalom négy éve indult a Városi Kertek Közhasznú Egyesülettel karöltve, és 2012-ben nyílt meg Magyarország első önkormányzati támogatással létrejött közösségi kis ültetvénye, az Első Kis-Pesti Kert, huszonhat, nagyjából öt négyzetméteres ágyással az Irányi utca és a Bem József utca sarkán. A másodikat 2013-ban a Dobó Katica és Arany János utca mentén, az újonnan épült Forrásház mellett alakítottak ki. Az Aranykatica Kertben huszonhét hét négyzetméteres ágyást alakítottak ki. A Zengő Kert elnevezésű harmadikat 26 parcellával – a Zengő utca és a Kasza utca sarkán – tavaly adták át.


05kozossegi-kert4-1506

A KRESZ-park csücskében lesz a közösségi kert

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.