2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XVI.kerület

Lecsaptak Újpalotára a parfümös csalók

Ne dőljünk be a gusztusos csomagolásnak

képünk illusztráció

A XV. kerület lett az egyik célpontja azoknak a házaló ügynököknek, akik  panelekbe és társasházakba becsöngetve kínálják portékájukat, az állítólagos márkás, francia parfümöt, ami elmondásuk szerint bevezetés előtt áll a magyar drogériákban. Hangsúlyozzák, nem akarnak eladni semmit, csupán egy terméket szeretnének bemutatni, azt azonban mégis hozzáteszik, hogy az egyébként majd 12 forintért árusított, 30 ml-es kiszerelésű parfümöt most 3-4 ezer forintért oda is tudják adni.

– Nem tudom, hány lakóhoz jutottak el és hány embert károsítottak így meg. Biztos, hogy egy francia cég és nem így teszteli a jövendőbeli termékét Magyarországon. Egyébként ahogy én láttam, nagyon ügyesek és szimpatikusak voltak, de ez a “szakmával” jár, ezért olyan veszélyesek a csalók – írta az ittlakunk.hu-nak az egyik olvasó.


Az Újpalotán házaló parfümügynökök azzal keltenek jó benyomást, hogy elmesélik, egyetemistaként piackutatást végeznek.

– Két tesztüvegből kellett kiválasztani melyik tetszik – közben a fiatalember folyamatosan beszélt, a mondanivalójának a lényege nagyjából 10 perc után derült ki… 12 ezer helyett most 3 ezerért az enyém lehet – írta egy másik újpalotai olvasó.

A parfümcsalásról már az RTL Klub is hírt dott: az általuk megkérdezett szakértő szerint a “parfümnek látszó tárgy” még 300 forintot sem ér, ráadásul azt sem tudni, honnan származik. Különösen ijesztő, hogy olyan összetevőt is tartalmaz, amely egészségkárosító hatású, allergiás reakciót, legrosszabb esetben fulladást is okozhat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.