2017. december 15., péntek
Valér

Életmód

Mennyei, foszlós kakaóscsiga

kakaós csigaHozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg kakaó
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor a tésztához
  • cukor ízlés szerint a kakaótöltelékhez
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • egy csipet só
  • olaj

Futtassuk fel egy deci langyos tejben, egy teáskanál cukorral az élesztőt. Langyosítsuk meg a maradék tejet és a tejszínt. A tojássárgákat a cukorral keverjük habosra, majd öntsük hozzá a tej és a tejszín keverékét.

A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a sót, majd öntsük bele a tojássárgás és az élesztős masszát is. Keverjük össze, majd kezdjük el dagasztani. Amikor a tészta kezd simává válni, adjuk hozzá az olvasztott vajat és jól gyúrjuk át, hogy a tészta teljesen felvegye a zsiradékot. Letakarva kelesszük egy órát. Ha megkelt, válasszuk ketté a tésztát, lisztezett deszkán nyújtsd ki az egyiket nagyjából egy centi vastagra (lehet kicsit vékonyabb is, de ne sokkal). Olajjal kenjük meg a tetejét, és szórjuk rá a kakaó felét és cukrot, ízlés szerint. Óvatosan tekerjük fel, majd vágjunk le belőle 2 centiméteres szeleteket és helyezzük fektetve sütőpapírral bélelt tepsire. Ugyanezt tegyük meg a másik adag tésztával is. Ügyeljünk rá, hogy ne tegyük a csigákat szorosan egymás mellé, mert összeragadnak. A tepsiben még hagyjuk kelni nagyjából 10-15 percet a csigákat, ezalatt melegítsük elő a sütőt és (légkeverésesben 180 fokon) nagyjából 15 percig süssük. Amikor a tészta kívülről kezd enyhén megpirulni, már a belseje is megsült.


Kapcsolódó Cikkek