EUR: 308,68 Ft
CHF: 285,19 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb VIII.kerület

Mi legyen veled Mátyás tér?

VIII. kerület, Mátyás tér,A Mátyás tér pár éve megszépült, de van még mit tenni a jó hangulat érdekében. Az üzemeltetőktől azt kérték a környéken élők a Józsefvárosi Önkormányzat és a Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület (JóMa Csoport) által a Kesztyűgyárba összehívott lakossági fórumon, hogy a tér elkerített része tovább legyen nyitva. De az is elhangzott, hogy az egészet kerítsék be. Ezzel talán a rongálók és utcán italozók sem járnának ide, akikkel kapcsolatban szintén segítséget kértek a Mátyás tér környékén élők. A fórumon kiderült, lenne igény a sportlehetőségek bővítésére és egy kutyafuttatóra is. Többen felvetették a gyenge közvilágítást, ami annak köszönhető, hogy a tér átalakításakor kiültetett fák mára megnőttek és takarják a lámpatesteket. A lakossági fórumnak lesz folytatása, következő alkalommal a most felmerült kérdések, kérések megvalósításának lehetőségeiről lesz szó.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.