2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Extra

Mindenkit lenyomtak a dinók

Forgalmazásának első öt napján minden más produkciónál nagyobb, 511,8 millió dollár globális bevételt hozott a Jurassic World tudományos-fantasztikus kalandfilm, amely az észak-amerikai mozikban minden idők második legnagyobb, 204,6 millió dolláros nyitóhétvégi bevételét produkálta.

Berlin, 2015. június 1. Chris Pratt amerikai színész a Jurassic World című filmje németországi bemutatója alkalmából tartott fotózáson Berlinben 2015. június elsején. (MTI/AP/Michael Sohn)

MTI/AP/Michael Sohn

Ennél valamivel nagyobb észak-amerikai – 207,4 millió dolláros – elsőheti bevételt csak a Bosszúállók hozott 2012-ben.


A Colin Trevorrow rendezte produkció, 14 év után az első Jurassic-film indító teljesítménye messze felülmúlt minden várakozást, a legtöbb prognózis 125 és 135 millió dollár közötti bevételt jósolt a Jurassic Park-széria 4. filmjének az észak-amerikai piacon.

A második legjobb hazai nyitóheti szereplés mellett a Jurassic World egész sor kisebb rekordot döntött meg – főleg a 13 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriában -, és 82,8 millió dollárral a harmadik legjobb elsőnapi bevételt hozta.

A Chris Patt főszereplésével, 150 millió dollárból forgatott sci-fit, a Universal és a Legendary filmstúdiók közös produkcióját egyszerre 4273 moziban kezdték vetíteni Észak-Amerikában, amire még nem volt példa a Universal stúdió filmjeinek esetében.

Az “Őslényvilág” előre látható nyomasztó fölénye mellett más mozik alig rúgtak labdába, a nagy stúdiók nem is dobtak piacra ezen a hétvégén más húzófilmet.

Második helyen A kém című, második hetében járó ügynökkomédia végzett 16 millió dollárral, harmadikként 11 millió dollárt szakított ki a piacból a Törésvonal című, harmadik hetében lévő katasztrófafilm, míg a negyedik az Insidious: A gonosz lélek című, második hete játszott horror lett. Az első öt legnézettebb film között volt még a Tökéletes hang 2 című zenés vígjáték.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rózsa Gyuri: Vágyom még egy nagy szerelemre

  Rózsa Gyuri: Vágyom még egy nagy szerelemre

  Rózsa Gyuri kirobbanó formában van. A 70 éves műsorvezető rengeteg időt tölt barátaival és szeretett lányával, Csillával, a Lokálnak azonban elárulta: egy lelki társ azért hiányzik az életéből.

 • Sztárgázsik: Ők vannak a csúcson!

  Sztárgázsik: Ők vannak a csúcson!

  25 millió dollárt, azaz 6,4 milliárd forintot kapott Daniel Craig a 2019-es James Bond-filmért. Nem ő azonban az egyetlen színész, aki milliárdos sztárgázsit tehet zsebre egy-egy moziért.

 • Ezer tő új virággal szépült a belváros

  Ezer tő új virággal szépült a belváros

  A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. által indított Városom Veszprém mozgalomhoz csatlakozva három civil szervezet: a Cserhát Társaskör, az Újtelepi Baráti Kör és a Lokálpatrióták önkéntesei ezer tő virágot ültettek el a belvárosban a VKSZ Zrt.