EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Program

Moulin Rouge hangulattól lesz forróbb a nyár

víztorony facebook budapesti nyári fesztivál

A Víztoronynál színes programok várják a látogatókat

Itt a nyár! És ráadásul el sem kell utaznunk, itt Budapesten is nyaralhatunk a vakáció alatt. A június 12-től augusztus 30-ig tartó Budapesti Nyári Fesztivál a Margitszigeten és a Városmajori Szabadtéri Színpadon is várja a munka után kikapcsolódni vágyókat. Idén a nagykoncertek és a színházi előadások mellett a francia Moulin Rouge világát is megidézik a fővárosban.

– Mi lehet jobb annál, mint amikor a nyári hétvégéken, vagy a fárasztó munka után felülünk a színházi hajójáratra, és a Dunán ringatózva csodáljuk Budapest szépségeit, vagy amikor a hidakon átsétálva kilátogatunk a Margitszigetre, és irány a Víztorony, ahol jobbnál jobb előadások és koncertek várnak ránk az ország legszebb nyári színházában? – teszi fel a kérdést Bán Teodóra. A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője hozzátette, idén az eddigieknél is gazdagabb programmal készülnek.


– Ezen a nyáron megemlékezünk Dante Alighieri születésének 750. évfordulójáról. Nyitókoncertünkön, június 12-én a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral és Énekkarral együtt Liszt Ferenc szenzációs műveivel a pokol tematikáját járjuk körül, Kocsis Zoltán ördögien virtuóz karmesteri pálcája segítségével – hívta fel a figyelmet Bán Teodóra.

francia revü Budapesten

Francia revü Budapesten

Goldmark Károly születésének 185. évfordulóját legismertebb operája, a Sába királynője új bemutatójával ünnepelik, a Magyar Állami Operaházzal közös előadásban. A 120 éve született német zeneszerző, Carl Orff születésnapján, július 10-én a Catullus-versekre épülő Catulli Carmina és a Carmina Burana című táncjátékot mutatja be a Szegedi Kortárs Balett és a Budafoki Dohnányi Zenekar. A grandiózus kortárs balett és a zenekar több száz fős kórussal egészül ki erre az alkalomra. Lesz Színházi Szemle és újdonságként színházi tábor a Városmajorban.


– Edith Piaf 100. születésnapjáról a Vive La France! filmzenekoncerten és egy különleges Jazzy Tower-koncerten is megemlékezünk. Utóbbin a szintén „100 éves” Frank Sinatrával egyetemben – hívja fel a figyelmet Bán Teodóra. A fesztiválra Puccini Toscájába külföldi sztárénekeset hívtak. A címszerepet Béatrice Uria-Monzon francia mezzoszoprán énekli, Cavaradossit pedig Giancarlo Monsalve chilei tenor – mindketten először lépnek fel Magyarországon.

– Idén meglepetésként felnőtt előadást is kínálunk. Aki igazán különleges programra vágyik, ne hagyja ki az „Ooh, la la” cirkusz-színházi show-t. A tizennyolc éven felülieknek szánt éjszakai revü a francia Moulin Rouge világába röpít el bennünket a forró nyári éjszakákon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapest Music Expo újra a Hungexpón

  Budapest Music Expo újra a Hungexpón

  Idén is 18 ezer négyzetméteres területen, több tízezer hangszerrel, koncertekkel, előadásokkal, bemutatókkal várja az érdeklődőket a Budapest Music Expo október 5-től 7-ig a Hungexpo területén.

 • Drónversennyel és beszélő robotok az Akvárium Klubban

  Drónversennyel és beszélő robotok az Akvárium Klubban

  A tudományos előadások mellett több mint negyven kiállító várja a látogatókat vasárnap a Tudományok Fővárosa nevű rendezvényen Budapesten, az Akvárium Klubban, ahol élen járó hazai nagyvállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, főiskolák és egyetemek mutatják be tevékenységüket.

 • Ma kezdődik a miskolci Jameson CineFest

  Ma kezdődik a miskolci Jameson CineFest

  Ma kezdődik a miskolci Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenkilenc alkotás szerepel és ott lesz először látható Magyarországon Nemes Jeles László második nagyjátékfilmje, a Napszállta.

 • Moziajánló: Macskafogó

  Moziajánló: Macskafogó

  Számos filmrajongó álma válik valóra szeptember 13-tól: rövid időre visszatér a mozikba minden idők legjobb magyar rajzfilmjeinek egyike, az 1986-ban készült Macskafogó!