2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb VIII.kerület

Négy új Bubiállomás a belvárosban

Mol, Kerékpár, Bubi

Már a II. János Pál pápa téren is Bubira pattanhatunk

Négy új belvárosi gyűjtőállomással bővült a Mol Bubi közösségi kerékpárkölcsönző rendszer hálózata. Az új állomásokat a Ferdinánd hídnál, a Horváth Mihály téren,  a II. János Pál pápa téren, valamint a Corvin sétánynál helyezték üzembe. Ezzel egy időben a BKK új bérlettípust vezet be a kölcsönzésre: július elsejétől 5 ezer forintért negyedéves bérlet is váltható, amellyel a megvásárlástól számított 92 napig használható a Bubi-rendszer. A tavaly befolyt csaknem 180 millió forint kötbért a  BKK a közbringarendszer fejlesztésére fordította, és bővíti a szolgáltatással lefedett területet, így idén szeptember végéig, mint arról a Lokál korábban már beszámolt, összesen 21+1 új gyűjtőállomással, 616 dokkolóállással és 50 kerékpárral bővül a közbringarendszer Budapesten. A bővítésnek köszönhetően összesen 11 kerületben 98 gyűjtőállomás, 2159 dokkolóállás és 1150 kerékpár várja majd a MOL Bubi rendszer használóit. A tervezett gyűjtőállomások helyszíneit a BKK a kerületi önkormányzatokkal történő egyeztetéseket követően, valamint facebook oldalon közzétett és a BKK-hoz beérkezett levelek, e-mailek alapján a felhasználók javaslatait, észrevételeit figyelembe véve jelölte ki. Egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épült a Corvin sétányon.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.