2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Program

Nyári Fesztivál a Petőfi Irodalmi Múzeumban

A Petőfi Irodalmi Múzeum 2015-ben tizenharmadik alkalommal rendezi meg a PIM Nyári Fesztivált, amelynek idén mottója: Irodalom másképp. A szervezők célja, hogy az irodalmat, mint műfajt ezen a nyári rendezvénysorozaton tágabban értelmezzék és könnyedebb stílusban, elsősorban a zene és más művészeti ágak tolmácsolásában vigyék közelebb a közönséghez. Lesz koncert, színház, kabaré: szórakoztató, de egyben tartalmas programok kavalkádja jellemzi ezt a három hetet a múzeumban.

Idén is két helyszínre, egyrészt a hangulatos múzeumkertben felállított nagyszínpadra, másrészt a Károlyi-palota árkádos kapualjába szervezik a koncerteket és előadásokat. Most is lesz Rájátszás kortárs költőkkel, írókkal és zenészekkel, ad például koncertet Für Anikó, lép fel önálló esttel Csákányi Eszter, együtt áll (vagy ül) színpadra Esterházy Péter Dés Lászlóval és a Budapest Bár is elhúzza a talpalávalót. A zenés programok mellett lesz itt prózai előadás is, ezen a helyszínen láthatjuk Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója című darabját.


A kisebb, kamarajellegű produkciók pedig a múzeum bejáratánál kapnak helyet, az árkádok alatt hallhatjuk a fiatal énekesnő, Jónás Vera zenekarát és Krasznai Tünde Karády estjét. De akár jól mulathatunk a magyar kabaré történetének két nagy énekesnőjéről szóló zenés darabján, vagy Oroszlán Szonja, Szandtner Anna, Fenyő Iván, Hajdu István (Steve) előadásában is láthatunk egy, Szerb Antal műveiből összeállított felolvasószínházat. Végül, de nem utolsó sorban a csodálatos palota romantikus kapualjában Takács Kati estjét is élvezhetjük, aki Tóth Krisztina írásaiból, zenével és tánccal állított össze egy produkciót.

2015. június 22. hétfő, 20.30
Jónás Vera Experiment koncert


2015. június 23. kedd, 20.00 / esőnap: június 24.
Rájátszás – Popikonok sztárköltőkkel

2015. június 25. csütörtök, 20.30
Ne kérdezd, ki voltam – Krasznai Tünde Karády estje

2015. június 28. vasárnap, 20.30
Őnagysága kabaréja – zenés öltöző komédia

2015. június 29. hétfő, 20.30 / esőnap: július 1.
Akit az istenek szeretnek – Csákányi Eszter koncertje

2015. június 30. kedd, 20.00 / esőnap: július 2.
Nőstény álom – Für Anikó koncertje

2015. július 3. péntek, 20.00 / esőnap: július 5.
Szó és Szaxofon – Esterházy Péter és Dés László estje

2015. július 6. hétfő, 20.30
Szerb Antal: Budapesti utas és holdvilág – felolvasószínház

2015. július 7. kedd, 20.00 / esőnap július 8.
Budapest Bár koncert

2015. július 9. csütörtök, 20.30
„A szerető álma” – Takács Kati estje Tóth Krisztina írásaiból, zenével és tánccal

2015. július 13. hétfő, 20.30 / esőnap: július 14.
Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója – színházi előadás

Kapcsolódó Cikkek

  • Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek föl pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban, hétfőn délután az is kiderül, ki nyeri el a pünkösdi király címet – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

  • Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    A második világháború füleki eseményeit, a gésák és a szamurájok mindennapi életét is megismerhetik a látogatók a Múzeumok és galériák éjszakáján a szlovákiai Füleken szombaton; ezen a napon új díszkaput kap a vár, és megnyitják a légoltalmi óvóhelyeket is – erről sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum.