EUR: 317,68 Ft
CHF: 270,28 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Program

Ördög Nóri férje a női test szépségére esküszik

Nánási Pál számára a tökéletes formát a női test szépsége jelenti. Többek között erről is szót ejt “A művészet örök” pályázat kapcsán, melyben a Magyar Képzőművészeti Egyetem fiatal tehetségeit instruálta.

A “Porsche Classic Art – A művészet örök” pályázaton fiatal képzőművészek vizuális művészeti alkotásait várták a szervezők. A pályázaton a művészetekben megfigyelhető emberfeletti teljesítményre, újításokra, kitartásra és formai tökéletességre irányították a figyelmet a szervezők.


A felhívás egyik szakmai közreműködője Nánási Pál, aki – ha ő is indulna a pályázaton – az alkotásban geometriai részekre tagolná a Porschét, és egy gyönyörű, meztelen nőhöz hasonlítaná. Mindemellett a “zsenialitás” mutatóit keresi az emberekben, a hozzáállásukban. “Vannak olyan emberek, akiknek az élete egyet jelent a munkájukkal. Akik együtt lélegeznek azzal, amit megalkottak.”

“Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel” – Robert Capa ismertté vált mondatát idézte Szurcsik József, Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektor-helyettese. Büszkén említette tanítványait, akik elképesztő lelkesedéssel vágtak bele a pályaművek elkészítésébe.


Az eredményhirdetést és a díjátadó ceremóniát június 4-én tartották a Porsche Centrum Budapest szalonjában. A pályázat III. helyezettje Varga Anna Gizella, V. évfolyamos tervezőgrafikus hallgató “A kör” című műve, míg a II. helyezett Kauker Dóra, II. évfolyamos festőművész hallgató lett, “Részletekben” című alkotásával. A zsűri az I. helyezést Csuth Péter, V. évfolyamos tervezőgrafikus “I., II., III.” című művének ítélte oda.

A nyertes alkotásokat, és további, az ítészek által legkiválóbbnak tartott műveket június 5 – 18 között a Porsche Centrum Budapest szalonjában (1117 Budapest, Szerémi út 63.) egy kiállítás keretein belül tekinthetik meg az érdeklődők.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek föl pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban, hétfőn délután az is kiderül, ki nyeri el a pünkösdi király címet – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

  • Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    A második világháború füleki eseményeit, a gésák és a szamurájok mindennapi életét is megismerhetik a látogatók a Múzeumok és galériák éjszakáján a szlovákiai Füleken szombaton; ezen a napon új díszkaput kap a vár, és megnyitják a légoltalmi óvóhelyeket is – erről sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum.