2018. május 23., szerda
Dezső

Belföld

Parlagfűírtó hálózat létesült

Országos koordinátori hálózatot hoz létre a parlagfűirtás irányítására a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a fővárosi és a megyei kormányhivatalokkal együttműködve.

Pomáz, 2014. július 29. Parlagfű egy út mentén Pomázon 2014. július 29-én. Rövidesen kezdődik a parlagfűszezon, az allergiásoknak a tavalyi szezonnál erősebb pollenterhelésre kell készülniük. MTI Fotó: Kovács Attila

MTI Fotó: Kovács Attila

A minisztérium szerint a megyei koordinátorok kinevezése elősegíti, hogy a büntetési időszakot megelőzően beazonosíthatók legyenek a fertőzött területek és a földhasználóknak kellő idejük legyen a virágzó állapot megakadályozására, a büntetés elkerülésére.

A koordinátorok megyei szinten összefogják a mentesítéssel kapcsolatos feladatokat, ellenőrzik a felméréseket, illetve felelősek a parlagfűirtási tevékenységek összehangolásáért. Szintén feladatuk, hogy az FM által 2014. december 31-én meghirdetett pályázaton támogatást nyert civil szervetek parlagfű-gyérítési munkáját segítsék és egyeztessék a közmunkaprogrammal.

A közlemény szerint a Földművelésügyi Minisztériumban Szalkai Gábor főosztályvezető-helyettes felel a fővárosi és a megyei kormányhivatalok által kijelölt koordinátorok szakmai irányításáért.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek