EUR: 318,72 Ft
CHF: 270,74 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Program

Plakátkiállítás a múlt század egyik legviharosabb évtizedéről

A 20. század egyik legviharosabb évtizedét mutatja be a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Elsodort világ/Plakát-álmok 1910-1920 című szerdán nyílt kiállítása.

Budapest, 2015. június 10. Egy érdeklõdõ az Elsodort világ/Plakát-álmok 1910-1920 címû plakátkiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM) 2015. június 10-én. A tárlaton az MNM saját plakátgyûjteményének nagyrészt még soha ki nem állított darabjaiból 147 darab eredeti, litografált plakát, valamint tárgyi emlékek, a múzeum kollekciójának világháborús relikviái is láthatók. MTI Fotó: Kovács Tamás

MTI Fotó: Kovács Tamás

A tárlaton az MNM saját plakátgyűjteményének nagyrészt még soha ki nem állított darabjaiból 147 darab eredeti, litografált plakát, valamint tárgyi emlékek, a múzeum kollekciójának világháborús relikviái is láthatók.


A megnyitón Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum és a 20. Század Intézet főigazgatója, az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság tagja elmondta, hogy az október 19-ig látható kiállítás megmutatja, hogy a plakát a vizuális művészetnek az a csúcsterméke, amely a mindennapi kommunikáció egyik legfontosabb eszköze a művésznek az adott korban.

Hozzáfűzte: ezt a hatásos művészeti eszközt sem az Osztrák-Magyar Monarchia, sem a Német Császárság nem használta fel a gyűlöletipar kiszolgálására.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek föl pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban, hétfőn délután az is kiderül, ki nyeri el a pünkösdi király címet – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

  • Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    A második világháború füleki eseményeit, a gésák és a szamurájok mindennapi életét is megismerhetik a látogatók a Múzeumok és galériák éjszakáján a szlovákiai Füleken szombaton; ezen a napon új díszkaput kap a vár, és megnyitják a légoltalmi óvóhelyeket is – erről sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum.