2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

Remekül kezdtek vizilabdásaink

Az Egyesült Államok csapata feletti győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a római nemzetközi tornán.

Eredmény, 1. forduló: Magyarország-Egyesült Államok 13-7 (3-2, 7-3, 2-1, 1-1)

A magyar góldobók: Varga Dániel 4, Bátori, Erdélyi 2-2, Gór-Nagy, Vámos, Madaras, Hárai, Bedő 1-1


A péntek esti mérkőzés első emberelőnyét azonnal gólra váltotta Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége, amely a vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint a csapatkapitány és összesen négy alkalommal eredményes Varga Dániel találatával szerzett vezetést.

A folytatásban fokozatosan kerekedett felül riválisán a magyar együttes, amellyel 3-3-ig tudott lépést tartani a tengerentúli alakulat. Utána 6-3-ra, 8-4-re, majd a félidőre 10-5-re húzott el a világbajnoki címvédő.

A nagyszünet után sem változott a játék képe: az amerikaiak góljára két magyar találat érkezett válaszul (12-6), és biztos vezetés után nagyon sima, 13-7-es győzelem született a végére.

Szombaton a magyar csapat a házigazda olasz válogatottal játszik 19.45-től.

A nap másik mérkőzésén a horvátok nagy csatában, egy góllal verték a házigazda olaszokat.

A másik mérkőzésen: Horvátország-Olaszország 12-11 (3-3, 3-2, 3-3, 3-2)

Kapcsolódó Cikkek

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.

  • Hosszú Katinka aranyérmes 400 méter vegyesen

    Hosszú Katinka aranyérmes 400 méter vegyesen

    Hosszú Katinka nyerte Magyarország első aranyérmét a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon: a háromszoros olimpiai bajnok címét megvédve győzött a 400 méter vegyes szerdai döntőjében.