2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

Sok pénz hozhat a magyar csapatoknak az Európa-liga

Varsó, 2015. május 27. A címvédő spanyol Sevilla játékosai ünnepelnek a trófeával, miután 3-2-re legyőzték az ukrán Dnyipro csapatát a labdarúgó Európa Liga döntőjében a Varsói Nemzeti Stadionban 2015. május 27-én. (MTI/AP/Czarek Sokolowski)Óriási üzlet lehet a magyar labdarúgó csapatoknak az Európa-liga, hiszen a következő idénytől duplájával emelkednek a pénzjutalmak.

A második számú európai kupasorozatban ősszel (pontosabban már nyáron) három magyar csapat, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen – indulhat. Az első sikeres selejtező 200.000, a második 210.000, a harmadik 220.000 a negyedik 230.000 eurót hozhat a konyhára, míg maga a csoportban való szereplés 2.4 millió eurót ér majd azaz együttesen mintegy egymilliárd forint lenne a pénzjutalom, amiben még nincsenek benne a jegybevételek. Persze, az igazán nagy bevételt még mindig egy Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutás jelentené, – az első számú kupasorozatban a Videoton indul – amelyért már 12 millió euró jár majd, a selejtezőkörök prémiumai nélkül. Ez több mint 3,6 milliárd forintot jelent, még akkor is, ha egy klub egy pontot sem szerez már a csoportkörben. Sőt, mivel a Videoton kiemelt csapatként várja a BL-selejtező sorsolását, van egy olyan esélye is, ha két selejtezőkört meg a legjobbak között, de a harmadik körben kiesik, automatikusan bekerül az Európa-liga csoportkörébe.


Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.