EUR: 309,21 Ft
CHF: 284,58 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Sok pénz hozhat a magyar csapatoknak az Európa-liga

Varsó, 2015. május 27. A címvédő spanyol Sevilla játékosai ünnepelnek a trófeával, miután 3-2-re legyőzték az ukrán Dnyipro csapatát a labdarúgó Európa Liga döntőjében a Varsói Nemzeti Stadionban 2015. május 27-én. (MTI/AP/Czarek Sokolowski)Óriási üzlet lehet a magyar labdarúgó csapatoknak az Európa-liga, hiszen a következő idénytől duplájával emelkednek a pénzjutalmak.

A második számú európai kupasorozatban ősszel (pontosabban már nyáron) három magyar csapat, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen – indulhat. Az első sikeres selejtező 200.000, a második 210.000, a harmadik 220.000 a negyedik 230.000 eurót hozhat a konyhára, míg maga a csoportban való szereplés 2.4 millió eurót ér majd azaz együttesen mintegy egymilliárd forint lenne a pénzjutalom, amiben még nincsenek benne a jegybevételek. Persze, az igazán nagy bevételt még mindig egy Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutás jelentené, – az első számú kupasorozatban a Videoton indul – amelyért már 12 millió euró jár majd, a selejtezőkörök prémiumai nélkül. Ez több mint 3,6 milliárd forintot jelent, még akkor is, ha egy klub egy pontot sem szerez már a csoportkörben. Sőt, mivel a Videoton kiemelt csapatként várja a BL-selejtező sorsolását, van egy olyan esélye is, ha két selejtezőkört meg a legjobbak között, de a harmadik körben kiesik, automatikusan bekerül az Európa-liga csoportkörébe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.