2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Budapest

Stadlerek járnak majd az elővárosokba

1280px-MAV_Stadler

Ilyen Stadler Flirt motorvonatok járnak már az ország több pontján

Kihirdette a 6+15 villamos motorvonat beszerzésre kiírt nyílt közbeszerzési eljárás eredményét a MÁV-Start Zrt., a nyertes az összességében legelőnyösebb ajánlatot adó Stadler Bussnang AG lett – adta hírül az MTI. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a MÁV Zrt. közös tájékoztatása szerint a korszerű, akadálymentes, 200 ülőhelyes, hatékony energiafelhasználású motorvonatok Budapest elővárosában szolgálják majd az utazókat.

A beszerzés a Kohéziós Alap terhére valósul meg, hat járműnél a Közlekedés Operatív Program, tizenötnél az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program forrásaiból.


A minisztérium és a vasúttársaság a júliusra tervezett ünnepélyes szerződéskötéskor szolgálhat részletekkel a beszerzésről – fogalmaznak a közleményben, hozzátéve, hogy a fejlesztési tárca a szolgáltatási színvonal növelése érdekében további motorvonatok forgalomba állítását tervezi a következő években.

A Stadler-cégcsoport eddig összesen 112 Flirt járműre kapott megrendelést a hazai vasúttársaságoktól, 102-re a MÁV-tól, 10-re pedig a GYSEV-től érkezett megbízás. A cég korábbi tájékoztatása szerint a GYSEV által rendelt 10 Flirt motorvonat mindegyike üzemel már, míg a MÁV-Start 102 járművéből 90 szállít utasokat, a még hátralévő 12 Flirt motorvonatot szeptember 30-ig adják át.

Kapcsolódó Cikkek