EUR: 309,15 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Életmód

Szatyrot cipel és szendvicsen él a magyar turista

Messziről ki lehet szúrni honfitársainkat

Messziről ki lehet szúrni honfitársainkatA magyarok több mint fele gondolja úgy, hogy ránézésre felismeri honfitársait egy külföldi, turistáktól nyüzsgő nyaralóhelyen – derült ki a Szállás.hu felméréséből, amelynek során több mint 1300 embert kérdeztek meg. Az általános vélekedés szerint a viselkedésünkkel tűnünk ki leginkább a tömegből.

A leggyakoribb vélemény szerint a magyarok hangosan, harsányan beszélnek – általában épp az anyanyelvükön –, így nem nehéz megállapítani, melyik nemzetiséghez tartoznak. – Az elhangzottakat azonban néha külföldön dolgozó honfitársaink vagy magyarul értő külföldiek is meghallják, ami olykor kínos szituációkat eredményez. A megkérdezettek harmadával fordult már elő ilyen – mondta a felmérést végző cég ügyvezetője, Dorcsinecz József. – Előfordult, hogy valaki az eldörmögött káromkodásra hasonlóan ékes magyarsággal megfogalmazott választ kapott.

A magyaroknak a külföldi nyaralással kapcsolatban egyértelműen a nyelvtudás hiánya okozza a legtöbb gondot. A portál kérdéseire adott válaszok szerint előfordult, hogy valaki egy idegen országban kenyér helyett óvszert kapott, más meg bennragadt egy áruházban, mert nem értette a közeledő zárórára figyelmeztető hangosbemondót.

A megkérdezettek szerint a magyarok az étkezési szokásaikkal is kitűnnek a turisták tömegéből: hűtőtáskával indulunk a tengerpartra,  szendviccsel a táskában megyünk várost nézni. A felmérésben megkérdezett emberek háromnegyede látott már külföldön magyar turistát rántott húsos zsemlét enni. Az öltözködésünk már kevésbé utal a származásunkra, bár a válaszadók kétharmada egyértelműen a kényelmet helyezi a divat elé külföldi útján. – A legkirívóbb öltözéknek a megkérdezettek szerint a zoknival együtt viselt szandál számít, illetve sok magyarra jellemző, hogy nejlonszatyrot cipel az egész nyaralás alatt– magyarázta Dorcsinecz József. A külföldön szokatlan kiegészítők között még az övtáskát és a nyakba akasztható műanyag pénztárcát említették sokan.

A magyar turistákra a válaszadók szerint az is jellemző, hogy nem tartják be az írott és íratlan helyi szabályokat. Gyakori az „ügyeskedés”: olyan helyen is alkudni próbálunk, ahol ez nem szokás, vagy éppen marokszám visszük az ingyen felkínált cukorkát, piperecikket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme 5 jel, hogy szerető vagy

  Hoppá! Íme 5 jel, hogy szerető vagy

  Végre bekopogtatott az álomférfi, aki kedves, intelligens és még hagy időt a barátokra is. Aztán feltűnik, hogy még többet i, mint amennyire szükség lenne.

 • Így készíts vibrátort otthon!

  Így készíts vibrátort otthon!

  Messze van a párod, de nem tudsz szabadulni a vágytól? Azonban számodra nem elég, hogy elővedd valamelyik játékszeredet, mert te pontosan az ő méretét, formáját kívánod?

 • Színes, préselt és finom

  Színes, préselt és finom

  A Nádor utcában egy aprócska, de nagyon is stílusos kis dzsúszbárban többek között fodros kelből, spenótból, római salátából is készül vitaminos ital, és bár első hallásra bizarr az összeállítás, az íze nagyon finom.