2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Budapest

Szellősebbé válhat a közlekedés Lipótvárosban

A turistabuszok közlekedéséről szóló megállapodást írt alá Szentgyörgyvölgyi Péter és Dabóczi Kálmán. Az ünnepélyes eseményen Belváros-Lipótváros polgármestere és a BKK Zrt. vezérigazgatója mellett Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes is részt vett. A városvezető azt mondta, hogy az egyezség egy közel fél éves tárgyalási sorozat eredményeképp született meg, amelynek a belvárosi lakosság lesz a legnagyobb haszonélvezője. – A cél, hogy enyhüljön a kerület leterheltsége, ezt segíti például az áprilisban átadott külön buszmegálló az Antall József rakparton – emelte ki.

Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros Önkormányzat polgármestere és dr. Dabóczi Kálmán a BKK vezetője ünnepélyes keretek között megállapodást ír alá a turistabuszok közlekedése kapcsán.

Kezet ráztak – Dabóczi Kálmán, BKK vezérigazgató (balra) és Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros Önkormányzat polgármestere

Dabóczi a döntést úgy kommentálta, hogy az az együttműködési kultúrában egy új fejezetet nyitott, hiszen úgy sikerült összehangolni az álláspontokat, hogy az ne sértse a felek sokszor különböző érdekeit. – Mind a főváros, mind a kerületek véleményét sikerült beépíteni a megállapodásba, talán ez is mutatja a BKK és a helyi vezetés között kialakult jó kapcsolatot – hívta fel a figyelmet a társaság első embere.


Szentgyörgyvölgyi Péter a Lokálnak nyilatkozva már a részletekről is beszélt: a belvárosi polgármester a Nyugati téren beiktatott balra kanyarodó sávot nevezte az egyik legfontosabb változásnak. Szerinte az, hogy a Bajcsy-Zsilinszky útról már direkt módon is ki lehet fordulni a Margit híd irányába, jelentősen enyhíthet Lipótváros tranzitforgalmán. Ennek hatása már nyáron érzékelhető lesz, hiszen az ötlettel a kis utcák zsúfoltsága enyhülni fog – mondta. Az újítást most egy sávon tesztelik, de amennyiben a kihasználtsága indokolni fogja, kiszélesíthetik a pályát. Szentgyörgyvölgyi azt is közölte, hogy a belváros forgalomtechnikájának átgondolása a buszok útvonalát, illetve a trolik megfelelő fordulójának kialakítását is rendezni fogja.

Kapcsolódó Cikkek