2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XIII.kerület

Tovább lakhatnak a fiatalok a fecskelakásban

Jó hír a közös életüket most kezdő pároknak: a kerületi képviselő-testület módosította a fiatal házasoknak, illetve élettársaknak átmeneti lakhatási támogatásról szóló rendeletét.

A csak „fecskelakásként” ismert rendszerben eddig öt évre lehetett lakhatást kapni, ám a mostani, új szabályozás alapján a pályázat útján elnyerhető lakáshasználati időtartam 8 év lett. Azért volt szükség a módosításra, mert a pályázatban az önkormányzat megköveteli lakáshasználat időtartama alatt az lakás elő-takarékossági szerződés meglétét, ugyanakkor az 5 éves időtartam alatt nem képződik annyi tőke, amellyel már saját lakás vásárlásába lehet fogni. Az átmeneti időszak segítése érdekében a fecskelakásban élő fiatal pároknak lehetőséget biztosít az önkormányzat arra, hogy a lakás elő-takarékosságuk felhasználásáig – a rendeletben és a szerződésben meghatározott időszakig – maradhassanak.


lokal_fecskelakas_13ker_2szam

A fiatal párok ebben a Hajdú utcai házban kezdhetik meg közös életüket

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.