EUR: 308,99 Ft
CHF: 285,08 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Külföld

Tovább szedi áldozatait a halálos vírus

Tedzson, 2015. június 8.
A Konjang Egyetemi Kórház által közreadott képen a Közel-keleti Légzőszervi Tünetegyüttes (MERS) vírusával fertőzött beteget ápolnak a patient Konjang Egyetemi Kórház elkülönítőjében, a dél-koreai Tedzsonban 2015. június 7-én. Dél-Koreában újabb huszonhárom MERS-esetet azonosítottak, és ezzel nyolcvanhétre emelkedett a fertőzöttek száma, a betegségnek pedig hat halottja van a kelet-ázsiai országban. (MTI/EPA/Yonhap/Konjang Egyetemi Kórház)

Tizenhatra nőtt a MERS koronavírus okozta halálesetek száma Dél-Koreában, a fertőzötteké pedig százötvenre – közölte hétfőn az ország egészségügyi minisztériuma.

A fertőzöttek közül 17-nek válságos az állapota, 14 beteg viszont teljesen meggyógyult.

A tárca tájékoztatása szerint a MERS-betegek esetében a halálozási arány 10,7 százalékos. Mintegy felük kórházban kapta meg a fertőzést, 17 százalékuk pedig egészségügyi dolgozó.

A MERS koronavírus tüdőgyulladással, lázzal, köhögéssel, légzési nehézségekkel járó fertőzést okoz, amely az atípusos tüdőgyulladáshoz (SARS) hasonlít, ám annál kevésbé agresszívan terjed. A kór ellen egyelőre nincs védőoltás vagy bevált gyógymód.

Az első MERS-megbetegedés Szaúd-Arábiában történt 2012-ben. Az Egészségügyi Világszervezet szerint azóta ezernél több embert fertőzött meg a kór, és közülük több mint négyszázan meghaltak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek