2017. december 18., hétfő
Auguszta

Belföld

Tovább tart a lottóláz

Budapest, 2012. május 30. Egy fogadó egy szelvényt tölt ki egy lottózóban, ahol sokkal többen játszanak a nagy nyeremény reményében. Az ötös lottón minden idõk második legnagyobb nyereményét veheti fel az játékos aki a 22. héten mind az öt számot eltalálja. A nyereménye várhatóan 3 milliárd 727 millió forint lesz. MTI Fotó: Balaton JózsefValamivel több mint 4 millió alapjáték fogyott az ötöslottó 23. játékhetén – közölte a Lokál megkeresésére a Szerencsejáték Zrt. (SZRT). Mindez azt is jelenti, hogy tovább folytatódik Magyarországon a lottóláz, hiszen a tapasztalatok szerint egy átlagos héten 3-3,5 millió szelvényt váltanak meg a játékosok. A múlt heti intenzitás persze jócskán elmarad a korábbi hetektől, hiszen az ötmilliárdos jackpot megütésekor 7,6 milliónál is többen kísérelték meg eltalálni a számokat. Ez az eredmény a legmagasabb volt az akkor már 37. hete tartó halmozódás során.

A 4 milliót meghaladó eladott szelvény azért is meglepő, mert a telitalálat “mindösszesen” 85 millió forintot ért. Legutóbb, amikor az értékesített alapjátékok száma megugrotta ezt a küszöböt, a várható főnyeremény 1,8 milliárd forintnál is többet hozott volna a konyhára.


Lapunk arra is rákérdezett, hogy megtörtént-e már a kapcsolatfelvétel a két héttel ezelőtti telitalálatos játék tulajdonosa, és a cég között. A társaság ennek kapcsán úgy reagált, hogy működésük alapvető kulcsszava a nyertes anonimitásának védelme, ezért csak akkor adhatnak bővebb információt a kilétéről, ha az érintett ehhez hozzájárul. Vagyis ez alapján arra is lehet következtetni, hogy az újdonsült milliárdos már bejelentkezett a kasszáért, viszont nem akarja, hogy erről a nyilvánosság is tudomást szerezzen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Százmilliós kedvezményt kapott Simicskától a Jobbik

  Százmilliós kedvezményt kapott Simicskától a Jobbik

  Egy nevetségesen alacsony bérleti díjnak megfelelő árért kapott Simicska Lajos cégeitől plakáthelyeket a Jobbik, szinte ajándékba. Miközben a párt a rájuk váró 661 milliós ÁSZ-büntetés ellen szervezett tüntetést, kiderült: nem csupán a bérléskor, hanem a későbbi tulajdonátruházáskor is botrányosan kedvező feltételekhez jutott a Jobbik.

 • Hideg, téli idő várható a jövő héten

  Hideg, téli idő várható a jövő héten

  Hideg, téli idő várható a jövő héten. A leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körüli értékek is lehetnek, s a maximumok is fagypont körül alakulnak. Többször várható havazás is, Szenteste napján inkább napsütéses idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Fidesz: Ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében

  Fidesz: Ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében

  A szélsőséges pártok véleményétől eltekintve ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében, a honosítással a határon túli magyarság közjogi értelemben is a magyar nemzet részévé válhatott – mondta el a Fidesz frakcióvezetője vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.