2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XX.kerület XXIII.kerület

Utolsó esély az irtásra

A földtulajdonosoknak június 30-ig gondoskodniuk kell arról, hogy a parlagfű ne virágozzon, és ez az állapot a vegetációs időszak végéig így is maradjon. Ennek elmulasztása tizenötezertől százötvenmillió forintig terjedő bírságot eredményezhet az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény értelmében.

Pomáz, 2014. július 29. Parlagfű egy út mentén Pomázon 2014. július 29-én. Rövidesen kezdődik a parlagfűszezon, az allergiásoknak a tavalyi szezonnál erősebb pollenterhelésre kell készülniük. MTI Fotó: Kovács Attila

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.