2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Belföld

Viszlát készpénzfelvétel, helló kártyás vásárlás

posta

Elő a bankkártyákkal!

Június elejétől nem minősül készpénzfelvételnek a kártyás csekkbefizetés a postán. Ezzel megszűnt az a korábbi gyakorlat, hogy a bankkártya használata után jelentős pluszköltséget számoltak fel a csekkek átutalásakor. Az egyes tranzakciók átlagosan 600-800 forintba is kerülhettek az ügyfeleknek, amelyből leginkább a bankok részesültek, de a postának is járt utánuk jutalék, becslések szerint 400-500 millió forint évente.

A fejlesztés persze nem megy azonnal, egyelőre a csekkforgalom kétharmadát lebonyolító postákat szerelték csak fel a szükséges technikával. Az ilyen helyeket egy, a bejáratnál feltüntetett ikonról lehet felismerni. Az ígéretek szerint nyár végéig aztán a teljes postai hálózaton működik majd a kártyás vásárlás, ehhez több mint 5700 úgy nevezett POS terminált telepítenek 2700 postán, illetve további 350 mobilpostán. Ehhez kapcsolódóan azt is bejelentették, hogy bár első ütemben kizárólag a csekkbefizetésekre vonatkozik az átállás, a másodikban már az összes postai szolgáltatásra (pl.: levélfeladás) kiterjesztik ugyanezt.


Bankkartyas_Csekk_Banner_4

Kapcsolódó Cikkek

 • Teherautó ütközött kisbusszal, kilencen meghaltak

  Teherautó ütközött kisbusszal, kilencen meghaltak

  Kilenc ember halt meg a Ceglédbercel közelében kedden délután történt közúti balesetben, valamennyien egy román rendszámú kisbuszban utaztak – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője este az MTI-vel.

 • Leginkább Zemanban bíznak a csehek, de Orbán Viktor is az élmezőnyben van

  Leginkább Zemanban bíznak a csehek, de Orbán Viktor is az élmezőnyben van

  Leginkább Milos Zeman cseh államfőben bíznak a csehek, de Orbán Viktor magyar kormányfő is az élmezőnyben van – derült ki abból az országos közvélemény-kutatásból, amelyben mintegy tucatnyi, a cseh, a közép-európai, illetve a világpolitikában fontos szerepet játszó személyiségről kérdeztek cseh állampolgárokat.

 • Elkezdődött a cseresznyeszezon

  Elkezdődött a cseresznyeszezon

  A meleg tavaszi időjárás miatt már elkezdődött a korai érésű cseresznyefajták, mint például a Münchenbergi, illetve a Májusi korai szedése, idén a gyümölcs termésmennyisége megközelítheti a 20 ezer tonnát – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kedden az MTI-vel.