EUR: 307,79 Ft
CHF: 284,23 Ft
2016. október 21., péntek
Orsolya

Külföld

250-300 ezer migráns is jöhet az év végéig

Mórahalom, 2015. június 28.
Afgán migránsok Mórahalom határában 2015. június 28-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Akár 250-300 ezer migráns is érkezhetne Magyarországra az év végéig, ezért van szükség a déli biztonsági határzárra – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán kedden.

Kovács Zoltán emlékeztetett: a hét végéig több mint 95 ezren lépték át illegálisan a magyar határt. Szavai szerint ezt az “áradatot” kezelni kell, ebben lehet hatékony segítség a szerb-magyar határon létesülő ideiglenes műszaki határzár.

A kormányszóvivőt azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy az MSZP szerint a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció megbukott, mert a választópolgároknak csak mintegy 12-13 százaléka küldte vissza a kérdőívet.

Kovács Zoltán azt mondta: ez még mindig “5-6 százalékkal több”, mint a szocialista párt jelenlegi támogatottsága a közvélemény-kutatások alapján. Hozzátette: a konzultáció kérdőívét visszaküldő több mint egymillió ember “erősen reprezentatív minta” arról, hogy mit gondolnak a magyarok az illegális bevándorlásról.

Úgy fogalmazott: sok állítás, amellyel a válaszadók “elsöprő többségben” egyetértenek, beigazolódott, ráadásul több szempontból romlott is a helyzet, ezért a kormánynak további intézkedéseket kell tennie.

Kapcsolódó Cikkek