EUR: 309,07 Ft
CHF: 285,36 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Aktuális

A kormány is akarja az olimpiát

A kormány támogatja a budapesti pályázatot a 2024-es olimpiára – válaszolta a Lokál megkeresésére a Kormányzati Információs Központ (KIK). Lapunk arra volt kíváncsi, hogy született-e már döntés az ügyben, hogy a kabinet beáll-e hazai kandidálás mögé. A KIK arról is beszélt, hogy a játékok itthoni megtartását a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) javasolta, amelyet a fővárosi közgyűlés is elfogadott, ehhez kapcsolódóan pedig július elején a parlament – a házigazda ország nevében eljárva – garanciát vállalt a világeseményre. – A kabinet Budapest mellé áll ebben az ügyben – húzták alá.

olimpia, Budapest, Olimpia park

Minden karikára jut egy vetélytárs (Fotó: Szivolt András)

Közben a főváros és a MOB már el is küldte a 2024-es olimpiára és paralimpiára vonatkozó pályázati szándéknyilatkozatát a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (NOB). A konkrét pályázatok benyújtásának határideje szeptember 15-e, Budapest mellett pedig eddig Róma, Hamburg, Párizs és Toronto (a kanadai város aspirálásáról lapunk 10. oldalán olvashat bővebben) jelezte, hogy befogadná a kilenc év múlva esedékes játékokat. Ebben a küzdelemben a hét elejéig Boston is versenyben volt, magyar idő szerint hétfő este azonban először a helyi polgármester, majd az amerikai olimpiai bizottság is közölte, hogy visszalépnek a rendezéstől. Az iparváros helyére a hírek szerint Los Angeles ugorhat be, a végső győztesről a NOB 2017 szeptemberében, Limában dönt majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem tagadhatjuk meg ’56 örökségét

  Nem tagadhatjuk meg ’56 örökségét

  Szoboravatással, korabeli járművek szabadtéri kiállításával és sokáig titkolt ’56-os fotókból nyílt tárlattal is tisztelegtek Nagykanizsán a forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt.

 • A mi Aranyanyunk

  A mi Aranyanyunk

  Kanizsai jelöltje is van az idei Aranyanyu-választásnak. Dr. Némethné dr. Ignácz Andrea a Király Gyógyszertár vezetője, emellett civil, társadalmi szerepvállalása is jelentős a térség életében.

 • Élőben a világűrből: Nézzen szét a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről

  Élőben a világűrből: Nézzen szét a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről

  Nagyon kevés olyan ember él a Földön, amelyik még nem próbált volna választ találni arra a kérdésre, hogy vajon tényleg egyedül vagyunk-e ebben az univerzumban, vagy hogy milyen lehet a világűrben heteket, hónapokat, esetleg éveket eltölteni úgy, mint ahogyan azt a Nemzetközi Űrállomás (ISS) legénysége teszi.