EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb XXII.kerület

A kuka nem szeméttelep!

Rózsavölgy szemét22

A köztéri kukákba gyakran személyes háztartási hulladék is kerül

Rózsavölgy Facebook oldalán arra panaszkodtak a hozzászólók, hogy az utóbbi napokban Rózsavölgy felső megálló környékén a köztéren lévő kukákba már nem fér több szemét. Az ott élők arra gondoltak, egyszerűen csak arról van szó, hogy a közterületesek nem időben vagy nem elég gyakran ürítik a kukákat. Az egyik hozzászóló azonban úgy vélte, más a helyzet. Révész Anna bejegyzésében úgy fogalmaz: „ vannak olyan “kedves” emberek, akik a háztartási és egyéb szemetüket is ide hordják, amikor szóvá tettem még majdnem nekem jött az úr, hogy mi közöm hozzá…. Extrém eset az volt, mikor kisétált egy úr a hídhoz és beleöntötte a patakba. ……. Sajnos a dolog főként az embertársainkon is múlik….”. A rózsavölgyiek végül jelezték, hogy ezúttal a Tesco előtti megállókba kihelyezett narancssárga kukáról volt szó, de időközben onnan is elvitték a szemetet. Hozzáteszik: „De amúgy jogos, a képen látható kukáról (Rózsavölgy felső megállónál) is gyakran megfeledkeznek…”

(Fotó: Rózsavölgy facebook)


Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.