2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XXII.kerület

A kuka nem szeméttelep!

Rózsavölgy szemét22

A köztéri kukákba gyakran személyes háztartási hulladék is kerül

Rózsavölgy Facebook oldalán arra panaszkodtak a hozzászólók, hogy az utóbbi napokban Rózsavölgy felső megálló környékén a köztéren lévő kukákba már nem fér több szemét. Az ott élők arra gondoltak, egyszerűen csak arról van szó, hogy a közterületesek nem időben vagy nem elég gyakran ürítik a kukákat. Az egyik hozzászóló azonban úgy vélte, más a helyzet. Révész Anna bejegyzésében úgy fogalmaz: „ vannak olyan “kedves” emberek, akik a háztartási és egyéb szemetüket is ide hordják, amikor szóvá tettem még majdnem nekem jött az úr, hogy mi közöm hozzá…. Extrém eset az volt, mikor kisétált egy úr a hídhoz és beleöntötte a patakba. ……. Sajnos a dolog főként az embertársainkon is múlik….”. A rózsavölgyiek végül jelezték, hogy ezúttal a Tesco előtti megállókba kihelyezett narancssárga kukáról volt szó, de időközben onnan is elvitték a szemetet. Hozzáteszik: „De amúgy jogos, a képen látható kukáról (Rózsavölgy felső megállónál) is gyakran megfeledkeznek…”

(Fotó: Rózsavölgy facebook)


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.