EUR: 308,50 Ft
CHF: 284,90 Ft
2016. október 21., péntek
Orsolya

Belföld

A megtérülés a fő szempont

 Az új kereskedelmi stratégiáról Tőtös Zsolt, a MOL Magyarország kiskereskedelmi igazgatója nyilatkozott a Lokálnak.
 
Mol benzinkút Fresh Corner megnyitó Fóti út 130 (Fotó: Máté Krisztián)– Véletlen egyezés, hogy a kereskedelmi koncepció meghirdetése a vasárnapi zárva tartás életbe lépésre datálható?
Igen, hiszen a stratégia kialakításán előzetesen majd’ egy évet dolgoztunk, a megvalósítására pedig három évet szánunk. Vagyis nem a vasárnapi zár ihlette az elképzelést.
 
Tíz töltőállomáson tervezik tesztelni a Fresh Corner ötletét, mikor záródhat ez a fázis?
Július végére átadjuk mind a tíz ilyen üzletet, az azt követő három hónapban pedig figyeljük a vásárlók reakcióit. Ezeket értékelve döntünk a Fresh Corner kiterjesztéséről, de egyáltalán nem cél, hogy az összes állomás ebben a formában működjön.  
 
Mennyibe kerül a koncepció teljes megvalósítása?
 A költségek félrevezetőek, hiszen minden kút más és más adottságokkal bír, ezért az igazán mérvadó a megtérülési kalkulációk teljesülése. Itt is jó úton járunk, az egyes üzletekben például a gasztro kategórián belül megduplázódott a forgalom a korábbiakhoz képest.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Nekiesett a 12-es villamos oldalának egy nő a főváros IV. kerületében lévő István úton pénteken – erősítette meg az ORFK Kommunikációs Szolgálata az MTI értesülését.

 • Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Az Irán-barátság és az Izrael-ellenesség, illetve az antiszemitizmus szorosan összefügg a Jobbik ideológiájában. A párt lassan másfél évtizede ápolja a kapcsolatokat Iránnal, Vonáék még választási megfigyelőket is hoztak volna onnan Budapestre – írja az Origo.

 • Így néz ki a robbantó!

  Így néz ki a robbantó!

  Pénteken vezették a rendőrök a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra Budapesten.