EUR: 319,19 Ft
CHF: 273,82 Ft
2018. május 23., szerda
Dezső

Sport

A szlovákok ellen kezdünk a hoki vb-n

A magyar jégkorong-válogatott még áprilisban, Krakkóban ezüstérmet szerzett a  divízió 1/A-s világbajnokságon, így 2016-ban ismét az A csoportos világbajnokságon szerepelhet. A cél a bennmaradás, ehhez pedig először a szlovákokat kell majd legyőzni.

A jó eredményért alaposan meg kell dolgozni, hiszen itt már nincs könnyű ellenfél, a sorsolásra talán mégsem lehet panaszunk. A magyar válogatott egymás után nem játszik olyan ellenfelekkel, akik a mi szintünkön a verhető kategóriába tartoznak. A világbajnokságot a papíron sokkal jobb, de az utóbbi években gyengélkedő Szlovákiával kezdjük, majd a következő nap “pihenésnek” jöhet Kanada. Ezután a szintén elkapható Franciaország következik, majd néhány “edzőmeccs” után – sorrendben Finnország, az Egyesült Államok, és Fehéroroszország ellen – a világranglistán hozzánk legközelebb álló Németországgal játszik a csapat. Ez a meccs akár a bennmaradásról is dönthet majd.


Rich Chernomaz szövetségi kapitány már többször bizonyította, hogy szükség esetén képes bizonyos meccseket beáldozni, de a csapatnak még így is nehéz dolga lesz, ha 2017-ben is a legjobbak között akar szerepelni. – Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de ahogy Lengyelországban, úgy Oroszországban is mindent megteszünk majd a jó eredményért. És hogy mi számítana annak? Természetesen ha bennmaradnánk az A csoportban – mondta Chernomaz miután megismerte a szentpétervári menetrendet.

lokal_hoki

A krakkói csoda után a világ legjobbjai ellen játszik a válogatott

Kapcsolódó Cikkek

 • Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna kisfia társaságában készül a budapesti birkózó-világbajnokságra. A Vasas kiválósága egy év után tért vissza a birkózószőnyegre, és mindössze három és fél hónappal fia, Olivér születése után magyar bajnoki címet szerzett a 62 kilósok között.

 • Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózóknak tett szívességeket három futballista. Az Olasz Labdarúgó-szövetség nyomozati adatokra hivatkozva azt közölte, hogy a világbajnok Pepe Reina, Paolo Cannavaro és Salvatore Aronica kapcsolatban állt a nápolyi bűnszervezet, a camorra néhány tagjával.

 • Pogba Mekkába zarándokolt

  Pogba Mekkába zarándokolt

  Mekkába zarándokolt Paul Pogba. A világ legdrágább futballistája tavaly már járt a muszlimok szent helyén, és Allahnak is megköszönte, hogy a Manchester Unitedben játszhat.

 • Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

  Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

  Újabb sikeres hétvégén van túl Keszthelyi Vivien, aki egyedüli magyarként, s egyben a világ legfiatalabb GT-kategóriás női autóversenyzőjeként ezúttal a németországi Lausitzringen gyarapította értékes pontjait két, a beállítási nehézségek miatt erőn felül megszerzett negyedik helyezésével.