2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XV.kerület

Amikor még nem volt dugó az M3-ason

m3Így nézett ki az M3-as autópálya bevezető szakasza egy 1983-as FŐMTERV kiadvány címlapján. Akkoriban láthatóan kisebb volt a forgalom, kevesebb volt a dugó – és az autó is. Az első szakaszt 1978. október 16-án adták át Rákospalota és Gödöllő között, 1982-ben vehették birtokba az autósok a budapesti bevezető szakaszt és szélesítették ki az alsórákosi Kacsóh Pongrác utat. A Hungária körút torkolatában is ekkor készült el a régi mellé a két szélső felüljáró, amely egyben a 100a vasútvonalat is áthidalja a Városligeti elágazás fölött.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.