EUR: 318,19 Ft
CHF: 271,07 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Program

Az álarcosbállal nyit a Szegedi Szabadtéri Játékok

Az álarcosbállal kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadja, a Verdi-operában pénteken és szombaton este Katarina Witt kétszeres olimpiai bajnok német műkorcsolyázó alakítja a bálkirálynő szerepét.

Szeged, 2015. július 2. A bálkirálynő szerepét alakító Katarina Witt egykori olimpiai és világbajnok műkorcsolyázó a Szegedi Szabadtéri Játékok Az álarcosbál című produkciójának sajtótájékoztatóján a Forrás Hotel Szegedben 2015. július 2-án. Verdi operáját a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadjának nyitóelőadásaként július 2-án mutatják be Béres Attila rendezésében a Dóm téren. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Szeged, 2015. július 2.
A bálkirálynő szerepét alakító Katarina Witt egykori olimpiai és világbajnok műkorcsolyázó.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A produkcióról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Katarina Witt elmondta: elbűvölte a Dóm tér és a díszlet látványa, s nagyon bátor ötletnek tartja, hogy a darabban jégpályát varázsolnak a színpadra.


Ebben a báli képben – amely az opera eredeti változatában egy balettjelenet – tizenkét jégtáncos korcsolyázik majd együtt Katarina Witt-tel.

Az olimpiai bajnok közölte, nagyon élvezte a produkció előkészületeit, és reméli, hogy az előadás elnyeri a közönség tetszését.


Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója kifejtette, fontosnak tartja, hogy szerepeljen opera a fesztivál műsorán. Verdi-művet tíz éve játszottak a Dóm téren, s Az álarcosbál eredeti, svéd verzióját hazánkban Szegeden mutatták be először.

Béres Attila rendező úgy fogalmazott, az opera ma nem a legkönnyebben eladható műfaj. Verdi idejében a péklegény is a komponista dallamait füttyörészte az utcán és alig várták, hogy egy újabb mű kikerüljön a mester kezei alól. Ez ma már nincs így, ezért a Dóm térre rendszeresen visszatérő rendező hatalmas vállalkozásnak tartja, hogy két estén nyolcezer néző előtt operát játszanak a fesztiválon.

A rendezői koncepció lényege az volt, hogy közelebb hozza a művet a közönséghez, megkönnyítve a befogadás élményét. Ugyanakkor igyekeztek értelmezni is a történet politikától túlfűtött világát – mondta Béres Attila.

Szeged, 2015. július 2. Náray Tamás jelmeztervező és Tihanyi Ildi jelmez- és díszlettervező a Szegedi Szabadtéri Játékok Az álarcosbál című produkciójának sajtótájékoztatóján a Forrás Hotel Szegedben 2015. július 2-án. Verdi operáját a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadjának nyitóelőadásaként július 2-án mutatják be Béres Attila rendezésében a Dóm téren. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Szeged, 2015. július 2.
Náray Tamás jelmeztervező és Tihanyi Ildi jelmez- és díszlettervező.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Tihanyi Ildi jelmez- és díszlettervező elárulta, a cselekményt a jelenbe helyezték, Svédországba. A színpadon sikerült olyan teret létrehozni, amely működhet parlamenti ülésteremként, átváltozhat bálteremmé vagy panelrengeteggé.

A bálkirálynő ruháját tervező Náray Tamás közölte, Katarina Witt jelmezét a jég inspirálta. A világosabb és sötétebb kék, ezüst és óarany anyagokból összeállított ruhát háromezer kristály díszíti, amely összesen több mint három és fél kilót nyom.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek föl pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban, hétfőn délután az is kiderül, ki nyeri el a pünkösdi király címet – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

  • Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    A második világháború füleki eseményeit, a gésák és a szamurájok mindennapi életét is megismerhetik a látogatók a Múzeumok és galériák éjszakáján a szlovákiai Füleken szombaton; ezen a napon új díszkaput kap a vár, és megnyitják a légoltalmi óvóhelyeket is – erről sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum.