2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XIV.kerület

Az Örsön is lesz kutyaparkoló?

IKEA_kutyaparkolóKutyaparkolót alakított ki kölni áruházában az IKEA. A cél az, hogy a gazdák kutyájukkal együtt mehessenek vásárolni és ne hagyják őket a parkoló autókban – írja a Pénzcentrum. Amíg vevő az üzlet kínálatából válogat, kutyája egy kényelmes fekhelyen hűsölve megvárhatja. A kutyák  elkerített részen, egy zöld – a pázsitra emlékeztető – szőnyegen heverhetnek, és még vizet is kapnak. – Nagyon örülünk a kezdeményezésnek– reagált a Pénzcentrum megkeresésére az IKEA Magyarország, amikor arról kérdezték a céget, hogy lehet-e hasonlóra számítani nálunk is.  Noha a magyarországi IKEA jelenleg nem tervezi a kölni IKEA áruháznál látható, kutyáknak kialakított várók bevezetését az áruházaknál, de a kölni tapasztalatok alapján meg fogjuk vizsgálni ezt a lehetőséget – tájékoztatott az áruházlánc. Magyarországon is találni olyan boltokat, amelyek kifejezetten engedik, hogy kutyával vásároljunk náluk. Erre legtöbbször külön tábla is felhívja a figyelmet a bejáratnál. A boltok egyre jobban odafigyelnek arra, hogy minél erőteljesebb vásárlási élményt adjanak vevőiknek. Ez egyrészt azért fontos, hogy a vásárló többet költsön az adott üzletben, másrészt azért is, hogy minél gyakrabban visszatérjen oda.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.