EUR: 309,55 Ft
CHF: 285,76 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Sport

Babosék kikaptak a döntőben

Wimbledon, 2015. július 12.
Babos Tímea és az osztrák Alexander Peya az angol nemzetközi teniszbajnokság vegyespárosok döntőjében az indiai Leander Paes és a svájci Martina Hingis kettős ellen játszott mérkőzésen, Wimbledonban 2015. július 12-én. (MTI/AP/Alastair Grant)

Babos Tímea az osztrák Alexander Peyával az oldalán kikapott a wimbledoni nyílt teniszbajnokság vegyes párosának döntőjében.

Az All England Club centerpályáján – a Novak Djokovic-Roger Federer férfi döntőt követően – Babosék a svájci Martina Hingis és az indiai Leander Paes alkotta kettőstől szenvedtek vereséget vasárnap, két rendkívül sima játszmában, 6:1, 6:1 arányban.

A találkozó mindössze 40 percig tartott.

Eredmény:

vegyespáros, döntő:

——————-

Martina Hingis, Leander Paes (svájci, indiai, 7.)-Babos Tímea, Alexander Peya (magyar, osztrák, 5.) 6:1, 6:1

Ahogyan az egész mezőnynek, úgy Baboséknak sem volt sok esélyük a rendkívül rutinos ellenféllel szemben. Az egyesben korábbi világelső Martina Hingisnek előzőleg 12 (tíz női, két vegyes), Leander Paesnek pedig 15 (8 férfi, 7 vegyes) páros Grand Slam-győzelme volt.

A svájci, indiai duó káprázatosan játszott, Babosék még pontot is csak ritkán értek el, így az első játszmát 19, a másodikat pedig 21 perc alatt bukták el.

Hingis – aki egyéniben 1997-ben nyert Wimbledonban – szombaton női párosban a szintén indiai Sania Mirza oldalán diadalmaskodott.

Babos egyesben a második fordulóban a későbbi győztes, világelső amerikai Serena Williamstől kapott ki, míg párosban a francia Kristina Mladenoviccal az elődöntőig menetelt.

Kapcsolódó Cikkek