2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb III.kerület

Befelé figyel Palya Bea

Palya Bea koncert a Városmajori szabadtéri szinpadon(Fotó: Máté Krisztián)

Palya Bea koncertjein mindig jó a hangulat

Óbudán koncertezett Palya Bea, akit a fellépésen csíptük el néhány kérdés erejéig.

– Szakmailag és magánemberként is ugyanaz foglalkoztat – kezdett bele, mikor arról faggattuk, mi inspirálja mostanában. – Úgy tudok dalt írni, ha valami igazán mélyen érint. Többet figyelek befelé, ez egy csendesebb, érettebb időszak. Felmerül az összes olyan téma, amit egy két és féléves kislány mutat a tükörben: hogyan tartom a saját határaimat, hogyan őrzöm – vagy épp vesztem el – a türelmemet. Zenészként pont ezeket a témákat sűrítem dalba – utalt gyermekére is Bea. – De született egy Exek köszi című dal, meg egy Tükör című is. Az ilyen témáknál fontos a humor, ezért nem spóroltam vele. A közönség ezeket az új darabokat hihetetlenül meghálálta – árulta el a Lokálnak az ízig vérig énekes és nő.


Ami a nyarat illeti, Bea tele van munkával, de nem bánja.

– Rengeteg koncert van, de hát imádom csinálni. A családközpontú turnézás jegyében pedig sokszor jön velem a család is, a koncertek közt ücsörgünk valami frissen felfedezett vidéki kávézóban a Balaton partján. Az új dalok is szülőcsatornába jutottak, állandóan szövegeken és dallamokon gondolkodom, és lassan összeáll a Tovább Nő című album anyaga, amelyet ősszel fogunk felvenni. És olyan jó, hogy ezek nemcsak dalok, úgy érzem, hogy a közönség a zenehallgatás prímér örömén túl elkezdi megfigyelni magát. És ez nagyon jó, mert egészséges, jól működő közösséget csak önmagunkra figyelve alkothatunk – mutatott rá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.