EUR: 318,26 Ft
CHF: 271,17 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Egyéb IV.kerület

Beleznay Endre otthon érzi magát

Beleznay Endre, Újpest

Nemsokára újra költöznek, de Újpesten maradnak

Lassan húsz éve él családjával Újpesten Beleznay Endre színművész. A belváros és a budai hegyek után esett a választásuk a környékre, és azóta sem bánták meg. Hamarosan újra költöznek, de az biztos, hogy Káposztásmegyeren maradnak.

– Én pécsi vagyok, a feleségem veszprémi, de amikor Budapestre költöztünk, éltünk a nyüzsgő belvárosban és az elegáns Budán is – mesélte lapunknak Beleznay Endre. – Amikor a lányunk megszületett, elkezdtünk egy olyan helyet keresni, ahol jó a levegő, jó a közlekedés, de zöldövezeti és “kisvárosias”. Így kerültünk Újpestre. Akkoriban egy kicsit lesajnáltak, hogy Budáról kiköltöztünk, de egyáltalán nem bántuk meg. Gyönyörűen épül, ráadásul egyszerre van jelen a hagyomány és a fejlődés. Újpest-Káposztásmegyer hírneve folyamatosan erősödik.


A humoráról is jól ismert színész a Lokálnak elárulta, nemsokára újra költöznek, de maradnak a kerületben.

– Közel van a Farkas-erdő, oda bármikor kimehetek futni vagy csak sétálni egyet. Itt otthon érzi magát az ember. Az Újpesti Színház bemutatóira ha csak tudok, elmegyek, szívesen megnézem a kollégáimat, de gyakran meghívnak engem is a stand up estjeimmel, vagy azokkal a vígjátékokkal, amelyekben játszom. És, bár többnyire a humorral azonosítanak, a költészet napján Lorcát szavalhattam itt.

Kapcsolódó Cikkek