EUR: 319,66 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Belföld

Benzinkutas volt, most kiszolgáló

Mol benzinkút Fresh Corner megnyitó Fóti út 130 (Fotó: Máté Krisztián)

Szokatlan élmény egy benzinkúton

Alig egy hónapja jelentette be a Mol egy új kiskereskedelmi stratégia elfogadását, amelynek középpontjában a Fresh Corner koncepció áll. A változást – vagyis a kereskedelmi és vendéglátói szemlélet megerősítését – a piaci körülmények átalakulásával indokolták a cégnél. A koncepció alapján a töltőállomások eddigi kínálatát a vásárlók mindennapi fogyasztási igényeihez igazodó termékválasztékkal bővítik, így például helyben sütött pékárukkal, kávékülönlegességekkel, vagy éppen friss szendvicsekkel. Ennek megfelelően a boltban gasztro szakértők által képzett személyzet nyújtja át a rendelt kávét, készíti a szendvicseket.

A hétköznapi benzinkutakból értékesítési pontokká fejlesztett üzleteket most tíz töltőállomáson tervezik megvalósítani, ebből hetet (a fővárosi Prielle Kornélia utcában, a Borszéki utcában, a Fóti úton illetve az M3-as autópálya Rekettyés és Görbeháza pihenőhelyeknél lévő két-két kutat) már át is adtak. A teszt fázis végén összesítik majd a fogyasztói visszajelzéseket, pozitív fogadtatás esetén pedig nem csak itthon, hanem a nemzetközi Mol kutak egy része is Fresh Corner-ként működhet tovább. Ami biztos, hogy a következő hetekben még három üzletet alakítanak át Magyarországon: Budapesten a Róna utcai és Vágány utcai, míg vidéken a diósditöltőállomást.


Kapcsolódó Cikkek

  • A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő időszak nemzetpolitikájában, a negatív demográfiai folyamatokat meg kell fordítani – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár telefonon az MTI-nek szombaton Szarajevóból, ahol a Kommunikációs hídépítés a volt Jugoszlávia országainak magyar közösségei között című konferencián szólalt fel.