2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb X.kerület

Bezárt a Danone

Budapest, 2011. március 31. Egy munkás rendezi a kész termékeket a Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. Keresztúri úti telephelyén, ahol exkluzív sajtótájékoztatóval egybekötött gyárlátogatást szerveztek. A Danone Kft. budapesti telephelye savanyított tejkészítmények (tejföl, kefír, natúr és gyümölcs joghurtok, probiotikus joghurtok és tejdesszertek) gyártásával foglalkozik. A cég vezető helyet foglal el a magyar friss tejtermékek piacán és szintén piacvezető a friss joghurt kategóriában. MTI Fotó: Kovács Tamás


MTI Fotó: Kovács Tamás

Júniusban befejezte a magyarországi tejtermékgyártást a budapesti székhelyű Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. a Keresztúri úti gyárukban – adta hírül az agrarszektor.hu. A döntést a cég már tavaly bejelentette, azzal az indokkal, hogy a budapesti feldolgozó kapacitáskihasználtsága alacsony szintre csökkent. Ennek hátterében pedig a friss tejtermékek iránti, tartósan csökkenő kereslet, illetve a kedvezőtlen élelmiszer- és tejipari trendek álltak. Ezek miatt a csoport magyarországi értékesítései 20 százalékkal estek vissza 2011-2013-ban. A cikk szerint a termelés megszüntetése 139 alkalmazottat érintett a cég 270 magyarországi dolgozójából, de 80 százalékuk már talált munkát, ebben a kőbányai önkormányzat is igyekezett segíteni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.