2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Egyéb X.kerület

“Bezárt” a Népliget

Katasztrófa sújtotta területté nyilvánították a Népligetet a múlt szerdai vihar pusztításai miatt. Ezért a planetárium is zárva tart bizonytalan ideig. Az intézmény tájékoztatása szerint a zárva tartás ideje alatt sem csoportokat, sem egyéni látogatókat nem tudnak fogadni, műsorokat nem vetítenek. Szabó József, a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának múlt csütörtöki nyilatkozata szerint a helyreállítás akár heteket vagy hónapokat is igénybe vehet, és a munkálatok több tízmillió forintot emészthetnek fel.

Becslések szerint Budapest szerte 800-1000 köbméternyi fa dőlhetett ki és nagyjából 200 köbméternyi ág szakadhatott le, emiatt több közparkot is részlegesen vagy teljesen lezártak.

Budapest, 2015. július 10. Kidőlt fák és leszakadt ágak a viharkárok miatt katasztrófasújtotta területté nyilvánított fővárosi Népligetben 2015. július 10-én. Az elsődleges becslések szerint 800-1000 köbméternyi fa dőlhetett ki a fővárosban és körülbelül 200 köbméternyi ág szakadhatott le a július 8-ai vihar miatt. A Főkert válságstábot hozott létre a budapesti közparkokban keletkezett károk felszámolására. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Így néz ki a Népliget, több helyen le is van zárva
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Kapcsolódó Cikkek