EUR: 309,46 Ft
CHF: 285,71 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb XIX.kerület

Biciklin járőrözték végig Kispestet

Gajda Péter kispest polgármestere kerékpáros közterületi bejáráson vesz részt a kerület rendészeti vezetőivel. ( Fotó: Sáfár Tibor )

Gajda Péter polgármester (balra) és Ferenczi István LMP-s képviselő (jobbra) a kerékpáros bejárás élén az Almavirág térhez közeledve
( Fotó: Sáfár Tibor )

Évente legalább egyszer kerékpárra pattan a kerület vezetése és az illetékes szervek, hogy pár óra alatt körbebiciklizve Kispestet felmérjék, hol milyen tennivalók akadnak. Ezen alkalmakkor elsősorban a szemetelésre, rongálásokra, utak, közterek állapotára figyelnek oda. Június végén újra két kerékre szálltak a vezetők, és szorgalmasan jegyzeteltek.

– Kertészeti és zöldfelületi szempontból figyeljük a területet, valamint természetesen a szemetelést is nézzük – mondta lapunknak Bán Zoltán, a Közpark Nonprofit Kft. igazgatója, mikor az Almavirág téren feltartóztattuk konvojukat. A társaság százhetven fővel dolgozik, ebből kilencvenen vannak terepen. – Az az első benyomásunk, hogy az időjárásnak köszönhetően a kertekben egyre több zöld halmozódik fel, amit sokan egyszerűen kipakolnak a ház elé. Ezt Wekerlén is és a panelek, társasházak környezetében kirakott szeméthalmon látjuk. Amit látunk, összeszedjük. Ha pedig olyan volumenűvel találkozunk, akkor bejelentjük a megfelelő helyen, hiszen mindent nem tudunk elszállítani.

Gajda Péter kispest polgármestere kerékpáros közterületi bejáráson vesz részt a kerület rendészeti vezetőivel. Bán Zoltán köpark vezetoje ( Fotó: Sáfár Tibor )

Bán Zoltán, a Közpark vezetője
( Fotó: Sáfár Tibor )

– Volt rendőrök, katonák alkotják kilencfős csapatunkat, mindegyikük közterület-felügyelői végzettséggel rendelkezik, valamint van négy adminisztrációs kollégánk – avatott be működésük részleteibe Bali Péter, a Kispesti Rendészeti Központ vezetője. Az illegális szemétlerakással, a hajléktalanok helyzetével, közterületi alkoholfogyasztással, szabálysértésekkel foglalkozó szervezet hetente három-négy alkalommal járőrözik a rendőrséggel karöltve. – A Kossuth téren három hete állandósítottunk egy posztos járőrt, aki munkaidőben felügyeli a terület. Kilenc fővel nem megoldható az éjjel-nappali szolgálat, de központi helyről van szó, amire oda kell figyelnünk. A piac közelsége és a nagy átutazó közönség miatt piszkos, felügyeletlen területté vált az évek során.

Gajda Péter kispest polgármestere kerékpáros közterületi bejáráson vesz részt a kerület rendészeti vezetőivel. Bali Péter rendeszeti kozpont vezetoje ( Fotó: Sáfár Tibor )

Bali Péter, a rendészeti központ vezetője
( Fotó: Sáfár Tibor )

Bali Péter elmondása szerint a mostani bejárás alatt új illegális szemétlerakó helyeket fedeztek fel, valamint újragondolandó forgalmi helyzheteket beszéltek át.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.